2019-12-09 19:52

Cap de porc la ușa lui Merkel. CDU și cancelarul german primesc „aprecieri”

 |  18:40
Cap de porc la ușa lui Merkel. CDU și cancelarul german primesc „aprecieri”

Cancelarul german Angela Merkel primește semne de „afecțiune” de la concetățenii săi. Sâmbătă, o patrulă de poliție a descoperit un cap de porc și „o inscripție insultătoare” la biroul permanent al lui Merkel în circumscripția sa parlamentară din nord-estul Germaniei.

Poliția a anunțat că patrula a făcut descoperirea sâmbătă în zori, dar nu va da publicității textul găsit, chiar dacă jurnaliștii au insistat. Purtătorul de cuvânt al poliției din Neubrandebourg a refuzat să ofere și cel mai mic detaliu privind conținutul injuriile, mulțumindu-se doar să sublinieze că acestea era îndreptate împotriva cancelarului conservator.

Biroul de deputat al Angelei Merkel se află la Stralsund, în nordul țării, aproape de Marea Baltică. Ea este parlamentar în această circumscripție de 26 de ani, fiind aleasă pentru prima dată în Bundestag (Parlamentul Federal) în 1990.

Aceste gesturi fac parte din valul de critici cu care se confruntă șefa gurvernului federal din cauza politicii sale privind primirea unui număr foarte mare de imigranți, de la declanșarea crizei refugiaților, în vara lui 2015. De atunci, peste un milion de musulmani au venit în Germania și îngrijorările în rândul populației pe care sosirea acestora le-a provocat au condus la scăderea popularității cancelarului. Dar critici a primit și din interiorul partidului său, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), nu numai de la cetățeni.

Sondaje cu cifre catastrofale

În urmă cu câteva zile, un sondaj arăta că aproape două treimi dintre nemți nu o mai vor în fruntea guvernului federal după alegerile din 2017. Ar fi al patrulea mandat de cancelar pentru Merkel, care se află în fruntea Executivului de 11 ani. Consultarea sociologică a fost efectuată de INSA, la cererea revistei Cicero. Doar 36% dintre cetățenii cu drept de vot mai vor ca Merkel să rămână în fruntea Guvernului federal și ar vota, în acest sens, CDU, la alegerile parlamentare federale care vor avea loc anul viitor, arată sondajul. Restul germanilor își îndreaptă opțiunile de vot spre alte formațiuni, între care se observă o creștere mare pentru AfD (Alternativa pentru Germania), o formațiune care se împotrivește primirii de imigranți. AfD a ajuns spre 15% din intențiile alegătorilor. Un procent important dintre cei ce au răspuns sondajului sunt nehotărâți și e foarte posibil să se alăture taberei anti-Merkel.

„Rezultatele acestui sondaj arată că germanii sunt tot mai plictisiți de Merkel, care se află la putere deja de 11 ani”, a explicat redactorul-șef al revistei Cicero, Christoph Schwennicke, citat de Agerpres. Acesta a adăugat că modul în care Merkel a gestionat criza migranților este, de asemenea, un factor important. „Acțiunea ei solitară în criza refugiaților vara trecută a fost o greșeală, atât la nivel național, cât și la cel european”, a spus Schwennicke.

Angela Merkel a decis să mențină deschise granițele Germaniei pentru sute de mii de refugiați veniți din țări devastate de război, ca Siria, Irak și Afganistan.

Numărul zilnic al migranților care au intrat în Germania a depășit în toamna trecută pragul de 10.000, dar s-a redus semnificativ în acest an ca urmarea a închiderii graniței dintre Macedonia și Grecia și acordului UE-Turcia, care au descurajat migranții ce intenționau să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Uniunea Europeană. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-15Parerea ta...

HASNAUA EUROPEANA
16 Mai 2016

Sa ii ia cu avionul si sa ii manince sanatosi , cu toate rudili lor de magrebieni din Levant . Dar sa nu distruga si alte popoare .
CROCODILUL FLAMAND
16 Mai 2016

MI SE PARE BUNA IDEEA>>>>>SA COMANDAM UN TIR PLIN CU CAPETE DE PORCI...CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU.....CADOURI ELECTORALE PENTRU TOTI CANDIDATII DE LA PARTIDE.....IN LOC SA IEI SPAGA O GALEATA SI UN FULAR...SAU O TIGAIE SI O SACOSA DE ALIMENTE EXPIRATE...LE ZICI ASA..........PORCILOR.....CAPETELE VOASTRE O S-AJUNGA LA PIFTIE.....CA DE ALTCEVA NU SUNTETI BUNI...PORCII SUNT ANIMALE CURATE FATA DE VOI...SCARBELOR...JIGODIILOR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray