2020-08-12 13:19

CARANTINĂ obligatorie pentru persoanele care ajung în Marea Britanie

 |  23:46
CARANTINĂ obligatorie pentru persoanele care ajung în Marea Britanie

Marea Britanie va introduce carantina obligatorie pentru călătorii veniți din afara țării începând cu 8 iunie, o măsură despre care companiile aeriene au avertizat că va devasta industria, a anunțat vineri ministrul de Interne britanic Priti Patel, potrivit Reuters.

Toate sosirile internaționale, inclusiv ale cetățenilor britanici, vor fi supuse unei perioade de autoizolare obligatorie de 14 zile, perioadă în care călătorii veniți în Regatul Unit vor fi obligați să furnizeze informații cu privire la locația lor.

Măsura a fost criticată deopotrivă de politicieni, mediul de afaceri și politicieni, însă ministrul de Interne Priti Patel a declarat într-o conferință de presă:

„Acum că am depășit vârful pandemiei, trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja împotriva importării de cazuri care ar putea redeclanșa această boală mortală”.

Cei care vor încălca măsura de carantină ar putea fi amendați cu 1.000 de lire sterline iar autoritățile vor efectua controale inopinate.

Carantina nu se va aplica pentru cei sosiți din Irlanda și nici șoferilor de camioane, personalului medical și muncitorilor sezonieri din agricultură.

Măsurile urmează să fie revizuite odată la trei săptămâni iar ministrul Transporturilor britanic Grant Shapps a sugerat că guvernul va încerca să negocieze „poduri aeriene” pentru călătorii sosiți din țările cu o rată scăzută a infectării cu coronavirusul

Spre deosebire de alte țări, Marea Britanie a efectuat puține teste și verificări asupra vizitatorilor, carantina fiind aplicată doar sosirilor din China la începutul pandemiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz