2020-04-05 18:56

Care guvern INTERZICE adunările mai mari de 5.000 de oameni

 |  22:32
Care guvern INTERZICE adunările mai mari de 5.000 de oameni

Coronavirusul continuă să se extindă în întrega lume. COVID-19 s-a răspândit, în doua luni, în 56 de ţări. Sunt aproape 86 de mii de cazuri confirmate şi aproape 3.000 de decese.

Cele mai afectate ţări, în afara Chinei, sunt: Coreea de Sud, cu peste 3.000 de cazuri, Italia cu peste o mie, Iranul cu aproape 600, Franţa cu 100, Germania cu 79 şi Statele Unite cu 68 de cazuri. Guvernul francez a interzis temporar adunările mai mari de 5.000 de oameni, iar semimaratonul de la Paris, care ar fi trebuit să aibă loc de curând a fost anulat. Un al doilea focar îngrijorător este un sat din estul Franței, în regiunea munților Alpi, în apropierea graniței cu Elveția. Unul dintre locuitori a făcut o petrecere cu 120 de invitați la scurt timp după ce se întorsese din Italia, iar apoi a fost depistat pozitiv cu COVID-19, conform  romania-actualitati.ro. Principala zonă de foc este situată la circa 90 de km în nordul de Paris, de unde a provenit primul francez decedat săptămâna aceasta în urma contractării coronavirusului.

Orice fel de adunare publică este interzisă

În cele cinci localități din estul Franței, unde trăiesc aproximativ 100.000 de oameni, școlile rămân închise cel puțin și săptămâna viitoare, orice fel de adunare publică este interzisă, inclusiv slujbele religioase, iar locuitorii sunt sfătuiți să nu iasă din casă decât pentru urgență sau pentru aprovizionarea cu alimente, scrie presa franceză.

Ministrul francez al sănătății a anunțat că testările populației din zonele de risc sunt în derulare și se așteaptă ca numărul cazurilor confirmate să crească. În acest moment, nouă pacienți sunt în stare gravă. Tocmai de aceea, în ședința Consiliului de Apărare și a reuniunii extraordinare a guvernului francez  s-a decis interzicerea la nivelul național a adunărilor publice la care participă mai mult de 5.000 de persoane.

De asemenea, în Elveția nu mai pot avea loc adunări publice la care participă mai mult de o mie de oameni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine