2020-07-14 14:06

Care orașe din țara democrației sunt RESTRICȚIONATE noaptea

 |  00:08
Care orașe din țara democrației sunt RESTRICȚIONATE noaptea

De cinci zile, Statele Unite sunt zguduite de proteste de o amploare fără precedent în ultimii ani, care au pornit de la cazul lui George Floyd, un bărbat afro-american care a murit în timp ce era în custodia poliței din Minneapolis. Bărbatul de 46 de ani le-a spus în mod repetat polițiștilor care îl imobilizaseră că nu poate să respire.

Protestele violente sunt din nou în toi în Statele Unite ale Americii pentru a cincea zi consecutivă. Orașele americane au impus restricții de circulație pe timp de noapte pentru a putea opri protestele și violențele, potrivit CNN.

Imagini cu revolta locuitorilor din Los Angeles au devenit virale pe internet. Sute de oameni au manifestat în memoria lui George Floyd. După o săptămână, protestele nu au contenit, ci au luat amploare. În unele orașe ale țării considerate a democrației localnicii se tem să iasă din case. În fiecare zi, au loc sute de vandalizări, dar poliţia nu întreprinde nimic, desi, potrivit analiștilor, vandalizările deja nu au nimic a face cu a protesta pentru cazul Floyd. Magazinele unor companii precum Gucci, Prada și multe alte branduri au fost distruse, unele chiar  incendiate.

În San Francisco, metroul a fost închis pentru 2 săptămâni, pentru ca oamenii să nu poată circula. Potrivit presei americane, în anumite oraşe, inclusiv Los Angeles, Miami, Detroit, Philadelphia, au fost interzise protestele pe timpul nopţii. Iar în statele Texas și Virginia a fost decretată situație excepțională.

Într-un număr mare de state

Garda Națională a fost activată, de asemenea, într-un număr mare de state și în DC, într-o încerca de a opri manifestațiile. 25 de orașe din 16 state ale Americii au declarat restricții pe timp de noapte: California: Beverly Hills și Los Angeles; Colorado: Denver; Florida: Miami; Georgia: Atlanta; Illinois: Chicago; Kentucky: Louisville; Minnesota: Minneapolis și St. Paul; New York: Rochester; Ohio: Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dayton și Toledo; Oregon: Eugene și Portland; Pennsylvania: Philadelphia și Pittsburgh; Carolina de Sud: Charleston și Columbia; Tennessee: Nashville; Utah: Salt Lake City; Washington: Seattle; Wisconsin: Milwaukee.

După cum bine se știe, incidentul Floyd a avut loc la 25 mai, în fața unui magazin, iar filmările apărute în spațiul public îl arată pe un polițist alb, Dereck Chauvin, ținându-și genunchiul pe gâtul victimei. Între timp, polițistul în vârstă de 44 de ani a fost arestat și acuzat de omor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

ISTORIC
02 Iun 2020

Acum are sa le dea de lucru la veterani de razboi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz