2020-05-29 10:11

Care sunt condiţiile cerute de Maia Sandu pentru a accepta funcția de premier?

 |  19:45
Care sunt condiţiile cerute de Maia Sandu pentru a accepta funcția de premier?

Propusă pentru a prelua funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, Maia Sandu a dat de înţeles, conform unor surse politice, că va accepta fotoliul de premier doar dacă șefului băncii naționale și procurorul general vor demisiona.

Maia Sandu, fost economist la Banca Mondială și ministru al Educației în ultimii trei ani, a fost nominalizată joi de coaliția proeuropeană pentru postul de șefă a unui guvern care să aprofundeze integrarea europeană.

Propunerea acesteia survine şi în contextul în care în Rep. Moldova este o situație de agitație politică după ce un miliard de dolari a dispărut din sistemul bancar, iar premierul Chiril Gaburici a demisionat în iunie după numai 100 de zile în funcție.

„Condițiile lui Sandu au fost discutate fără succes timp de patru ore vineri cu cei trei lideri politici”, a declarat o sursă conform Agerpres, care citează Reuters. O eventuală acceptare a funcţiei de către Maia Sandu ar putea stabiliza scena politică şi totodată ar clarifica relaţiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI), care a blocat un acord pentru un nou program de împrumut din cauza situaţiei incerte din Rep. Moldova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-24Parerea ta...

PARADISUL CRACILOR
24 Iul 2015

A mai fost o chilotareasa si la noi . Nu stia nici alfabetul sau matematica de clasa 5 . A fost o varza fara sare .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine