2020-02-21 14:33

Casa Albă ignoră schimbarea politică din Congres: Obama, mulţumit de politica sa externă

 |  19:07
Casa Albă ignoră schimbarea politică din Congres: Obama, mulţumit de politica sa externă

Victoria dreptei americane nu a fost luată în seamă de preşedintele american. În discursul ţinut în faţa Congresului dominat de republican, Obama a reluat propuneri economice făcute în urmă cu un an şi a reafirmat dorinţa sa de a-şi păstra neschimbat politica administraţiei sale.

În discursul său privind starea naţiunii, preşedintele american Barack Obama a propus încă o dată o reformă fiscală. Majorarea taxelor pentru persoanele cu „venituri mai mari” şi creşterea salariului minim pe economie sunt considerate de liderul de la Casa Albă esenţiale pentru consolidarea economică a naţiunii. Obama a solicitat totodată continuarea negocierilor pentru acordul de liber-schimb cu Uniunea Europeană şi regiunea Asia-Pacific, subliniind că semnarea sa este  în interesul naţional al SUA. Preşedintele american a acordat o atenţie deosebită şi dosarelor de politică externă.

Orientul Mijlociu

Obama a avertizat Congresul dominat de republicani că adoptarea unor noi sancţiuni economice contra regimului islamist din Iran va sfârşit prin sabotarea oricărei încercări de rezolvare pe cale diplomatică a crizei iraniene. Conform preşedintelui SUA, negocierile pe care le duce în prezent cu Iranul vor duce la semnarea unui acord care să blocheze apariţia unui conflict militar în Orientul Mijlociu. „Avem șansa de a putea negocia un acord complet, care să împiedice Iranul să aibă o armă nucleară, care să asigure securitatea Americii și a aliaților săi, inclusiv a Israelului”, a afirmat liderul de la Casa Albă. Preşedintele american a adăugat că se va opune prin veto oricărei încercări a Congresului de a sancţiona Iranul. Barack Obama s-a declarat încrezător în reuşita campaniei militare internaţionale lansate împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic. „Vom continua să-i urmărim pe teroriști și să le distrugem rețelele și ne rezervăm dreptul de a acționa unilateral (...) pentru a-i elimina pe teroriști, care reprezintă o amenințare directă pentru noi și pentru aliații noștri”, a afirmat Obama.

Criza ucraineană

Războiul din Ucraina a fost amintit de liderul democrat ca exemplu de intervenţie americană în favoarea statelor hărţuite de marile puteri militare, informează Agerpres. Obama a precizat că efectele sancţiunilor diplomatice pregătite de Statele Unite demonstrează „puterea diplomaţiei şi forţei Statelor Unite”, subestimate la începutul conflictului ucrainean. „Unii au sugerat că agresiunea lui Putin (preşedintele Rusiei, n.r.) constituie o demonstrație magistrală de strategie și de forță. Ei bine, astăzi, SUA sunt cele care se țin puternice și unite cu aliații lor, în timp ce Rusia este izolată, iar economia ei este distrusă”, a subliniat liderul de la Casa Albă. Obama a mai spus că politica Statelor Unite faţă de regimul comunist din Cuba nu se mai potriveşte situaţiei din prezent, fiind necesară intervenţia Congresului pentru a pune capăt embargoului. „Când ceea ce faci nu mai merge de peste 50 de ani, este timpul să încerci altceva”, a explicat oficialul SUA.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine