2020-04-08 11:04

"Cât sunt eu preşedinte, nu se va întâmpla": Noile amendamente ale lui Vladimir Putin la Constituție

 |  00:29
"Cât sunt eu preşedinte, nu se va întâmpla":  Noile amendamente ale lui Vladimir Putin la Constituție

Preşedintele rus Vladimir Putin a înaintat Parlamentului noi amendamente constituţionale. Putin a anunţat încă din luna ianuarie că Rusia va schimba Constituţia din 1993. În plus, în luna februarie, Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kirill a propus modificarea preambulului Constituției Rusiei prin introducerea în text a unei menționări referitoare la Dumnezeu.

Potrivit afirmațiilor Patriarhului e necesar acest lucru, deoarece majoritatea rușilor cred în Dumnezeu. Acum, noile amendamente prevăd menţionarea lui Dumnezeu în Constituţie şi fixarea principiului că o căsătorie nu poate fi posibilă decât între un bărbat şi o femeie. Inițiativa președintelui Rusiei a fost în mare măsură văzută ca o pregătire a terenului pentru după 2024, anul în care se termina al patrulea şi ultimul său mandat prezidenţial. Aceste amendamente constituţionale au fost adoptate în unanimitate de deputaţi în prima lectură, dar Vladimir Putin a înaintat alte 24 de pagini de amendamente înainte de a doua lectură, cea mai importantă, prevăzută la 10 martie, după cum a anunţat luni preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin.

Se stipulează că o căsătorie este uniunea dintre un bărbat şi o femeie

"Amendamentele preşedintelui sunt rezultatul dialogului său cu reprezentanţi ai tuturor facţiunilor şi ai societăţii civile", a precizat Volodin într-un comunicat publicat de Duma, camera inferioară a Parlamentului rus.

Amendamentele prevăd ca menţiunea la “|credinţa în Dumnezeu” a ruşilor să fie introdusă în Constituţie şi stipulează că o căsătorie este uniunea dintre un bărbat şi o femeie, potrivit AFP. Promovarea publică a homosexualităţii este interzisă în Rusia, printr-o lege promulgată de Putin în 2013. Noile amendamente interzic de asemenea ca porţiuni ale teritoriului rus să fie date altor state şi declară ilegală orice solicitare sau acţiune în acest sens.

Liderul rus care a stat cel mai mult la putere, după Stalin

Vladimir Putin a evocat ideea de a introduce principiul interzicerii căsătoriei între persoane de acelaşi sex la mijlocul lunii februarie, în cadrul unei întâlniri cu un grup de lucru format de Kremlin pentru a pregăti reforma. "Cât sunt eu preşedinte, nu se va întâmpla", a spus el atunci.

Majoritatea amendamentelor votate de Dumă în primă lectură erau de natură mai constituţională, vizând în special întărirea puterilor prezidenţiale. Un “'vot popular” încă neclar, potrivit presei occidentale, ar urma să fie organizat la 22 aprilie pentru adoptarea acestor schimbări. În vârstă de 67 de ani, Putin este la putere ca preşedinte sau prim-ministru de două decenii. Actualul său mandat de şef al statului ar urma să se încheie în 2024. El este liderul rus care a stat cel mai mult la putere, după Stalin.

Foto: Teller Report


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
04 Mar 2020

conflict de sistem....Rusii cred in Dumnezeu de pe vremea Tarului dar comunistii bolsevici sunt atei si nu cred.Ce o sa faca acum o sa aduca inapoi din groapa pe tarul pe care l-au omorat bolsevicii?cam greu de facut chestia asta.Ras-Putin ar vrea el probabil sa devina amantul tarinei..ha ha ha dar nu are de unde sa o gaseasca
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine