2019-10-20 09:07

Catedrala NOTRE DAMME, încă în flăcări. În bisericile din Franţa bat clopotele în semn de solidaritate / REACȚIILE lui Trump, Macron, Iohannis

 |  00:39
Catedrala NOTRE DAMME, încă în flăcări. În bisericile din Franţa bat clopotele în semn de solidaritate / REACȚIILE lui Trump, Macron, Iohannis

Un incendiu devastator a izbucnit la catedrala Notre Dame din Paris, o turlă a catedralei prăbuşindu-se. Pomperii care încearcă să aducă sub control incediul au informat că eforturile lor sunt îndreptate spre a preveni căderea celui de-al doilea turn şi salvarea lucrărilor de artă.

Ministrul adjunct de Interne al Franţei a declarat că salvarea Catedralei Notre Dame din Paris nu este certă, scrie The Guardian.

Procurorii francezi au deschis o investigaţie pentru a afla cauza incendiului de la catedrala Notre Dame. De asemenea, UNESCO a informat luni că “este alături de Franţa pentru a salva şi restaura” catedrala, pe care a descris-o ca fiind “un monument de nepreţuit”.

Flăcările au ajuns deja la unul dintre turnuri şi au provocat prăbuşirea turlei de 96 de metri.

În bisericile din Franţa bat clopotel eîn semn de solidaritate cu Notre Dame, în urma apelului arhiepiscopului de la Paris, Michel Aupetit, cel care a scris pe Twitter: “Să ne rugăm. Puteţi bate clopotele pentru a invita oamenii să se roage”.

Biserica Catolică din Ţara Sfântă a comunicat că se roagă ca incendiul să nu fi fost “intenţionat” şi şi-a exprimat solidaritatea cu Franţa.

“Ne rugăm să nu fie răniţi, ca focul să nu fie intenţionat şi să fie cât mai puţine pagube. Ne exprimăm solidaritatea cu Biserica din Franţa”, se arată într-un comunicat de la Ierusalim.

Vaticanul şi-a exprimat, de asemenea, solidaritatea, potrivit News.ro.

“Suntem alături de catolicii francezi şi de locuitorii Parisului. Ne rugăm pentru pompieri şi pentru toţi cei care fac tot ce pot pentru a gestiona această situaţie dramatică”, se arată într-un comunicat al Vaticanului.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ajuns la catedrala Notre Dame din Paris unde a izbucnit un incendiu devastatator şi discută cu oficialii poliţiei, scrie The Guardian.

Premierul britanic Theresa May a afirmat pe Twitter: „Gândurile mele sunt alături de Franţa în această seară şi alături serviciile de urgenţă care se luptă cu incendiul teribil de la catedrala Notre Dame”.

Donald Trump a precizat, luni, că trebuie acţionat rapid pentru stingerea incendiului. “Oribil să văd incendiul de la Notre Dame din Paris. Poate elicoptere ale pompierilor ar putea fi folosite pentru a stinge incendiul. Trebuie acţionat rapid”, este mesajul lui Trump.

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat drept "sfâşietoare" informaţiile despre incendiul de la Catedrala Notre Dame, spunând că România este alături de Franţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray