2019-10-14 21:14

CE a dat în judecată România din cauza gropilor de gunoi ilegale

 |  15:03
CE a dat în judecată România din cauza gropilor de gunoi ilegale

Comisia Europeană a dat în judecată România la Curtea de Justiţie a UE pentru că nu a închis şi reabilitat 68 de gropi de gunoaie ilegale, care constituie un risc grav pentru sănătateşi pentru mediu. Ţara noastră nu luat în calcul numeroasele avertismente primite de la CE şi nu a luat nici un fel de măsuri cu depozitele de deşeuri neconforme.

Statele membre au obligaţia de a recupera şi a elimina deşeurile într-un mod care să nu pericliteze sănătatea umană şi mediul, interzicând abandonarea, descărcarea sau evacuarea necontrolată a deşeurilor. Întrucât pentru remedierea acestei situaţii nu s-au înregistrat progrese suficiente, Comisia a adresat un aviz motivat suplimentar, în septembrie 2015, solicitând autorităţilor române să ia măsuri corespunzătoare cu privire la 109 situri necontrolate, care, deşi nu mai erau utilizate, continuau să reprezinte o ameninţare pentru sănătatea umană şi pentru mediu, scrie news.ro. S-au înregistrat unele progrese, dar pentru 68 de depozite de deşeuri măsurile necesare de remediere şi închidere nu fuseseră finalizate în decembrie 2016.

Pentru a determina România să accelereze procesul, Comisia trimite autorităţile române în faţa Curţii de Justiţie a UE. Măsuri similare au fost adoptate împotriva altor şase state membre, Bulgaria, Cipru, Spania, Italia, Slovenia şi Slovacia. Curtea a emis deja hotărâri împotriva Bulgariei, a Ciprului şi a Spaniei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray