2019-08-18 14:07

Ce decizii de politică externă a luat Trump după întâlnirea cu Theresa May

 |  21:41
Ce decizii de politică externă a luat Trump după întâlnirea cu Theresa May

Preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Theresa May şi-au reafirmat angajamentul faţă de NATO, în urma unor discuţii, vineri, la Casa Albă, relatează BBC News. Pe de altă parte, Trump intenţionează să aibă relaţii bune cu Rusia şi China, dând asigurări că, deocamdată, nu se pune problema anulării sancţiunilor impuse Moscovei.

May a confirmat că Trump este ”100% în favoarea NATO”, în pofida unor declaraţii recente prin care preşedintele a catalogat Alianţa Nord-Atlantică drept ”depăşită”.

Ambii lideri au anunţat că vor acţiona în vederea unei consolidări a relaţiilor comerciale dintre ţările lor. May a anunţat, de asemenea, că Trump a acceptat o invitaţie din partea reginei Elizabeth a II-a să efectueze o vizită de stat în regatul Unit în cursul acestui an, transmite News.ro.

De asemenea, cât privește relațiile cu Rusia, întrebat, în cursul conferinţei de presă cu premierul britanic Theresa May despre conversaţia telefonică pe care urmează să o aibă sâmbătă cu preşedintele rus, Donald Trump a exclus posibilitatea anulării sancţiunilor în curând.

"Este foarte devreme să discutăm despre" anularea sancţiunilor, a spus Trump, citat de BBC News online.

"Dar a avea relaţii bune cu ţări precum Rusia şi China ar fi un lucru pozitiv, nu negativ", a subliniat Trump.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray