2020-07-11 11:11

Ce fac CHINEZII în Serbia

 |  17:08
Ce fac CHINEZII în Serbia

„Este cea mai recentă tehnologie din lume, aşa-numita electroliză cu flux circular, care a fost folosită timp de trei ani la Jilin Zijin Cupper, în nord-estul Chinei“.

Astfel a spus Yu Daoming, directorul adjunct al unităţii de rafinare a Zijin Bor Copper, cu privire la un nou proiect pe care chinezii îl dezvoltă în Serbia. Mai exact, o companie chineză a început construirea unei uzine de rafinare a cuprului de 50 milioane euro în Serbia. Zijin Bor Copper, subsidiara sârbă a grupului minier Zijin din China, a lansat un proiect de 58,1 milioane euro pentru construirea fabricii de rafinare electrolitică a cuprului, potrivit SeeNews. Uzina va avea o capacitate de procesare de 200.000 de tone de cupru catodic pe an.

Încă din pandemie

Încă din aprilie, în plină pandemie, ministrul sârb al energiei Aleksandar Antic a spus că Zijin Bor Copper intenţionează să investească 800 de milioane de dolari (731 de milioane de euro) în extinderea capacităţii de producţie în 2020 şi 2021. Compania intenţionează să investească în refacerea minelor existente şi deschiderea unora noi, crescând astfel capacitatea topitoriei de cupru din Bor.

Noul proces de electroliză va fi mult mai rentabil, deoarece producţia va fi mai mare în timp ce consumul, în special de energie, va fi semnificativ mai mic, potrivit lui Daoming.

La modul general vorbind și potrivit analiștilor, China vede de multă vreme Serbia ca un partener cheie în dezvoltarea bazată pe inovaţii şi schimbări tehnologice. Serbia nu este membră a UE și nu este vizată de toate reglementările și barierele valabile în spațiul comunitar. Astfel, în ultimii ani Serbia s-a apropiat mai mult de China, decât vecinii săi membri ai UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-06Parerea ta...

MAREAN
05 Iun 2020

"O PARERE" La Summitul din Malta a avut loc întâlnirea dintre Preşedintele SUA, George H. W. Bush şi Secretarul General Sovietic, Mihail Gorbaciov, în zilele de 2 şi 3 decembrie 1989, la doar câteva săptămâni după căderea Zidului Berlinului. Aceasta a fost a doua lor întâlnire, după o întâlnire care l-a inclus pe fostul preşedinte Ronald Reagan, în New York, în decembrie 1988. În timpul summit-ului, Bush şi Gorbaciov ar fi declara că pun capăt Războiului Rece , deşi veridicitatea informaţiei este încă în dezbatere. Atunci s-a convenit de catre cei doi LIDERI MONDIALI; COMUNISMUL SĂ DEMOCRATIZEZE sistemul dictatorial, iar CAPITALISMUL SA RENUNTE LA MASURI DE ASUPRIRE SI dezvoltarea SCLAVAGISMULUI. ASTFEL in sistemul COMUNIST A AVUT LOC transformarile simtite si pe "PIELEA NOASTRA", iar CAPITALISMUL si-a vazut in continuare de treaba in stil vechi CONINSIDERAND CA A TRAS TEAPA sistemului comunist. DREPT URMARE DUPA CCA 30 DE ANI CELE DOUA TARI COMUNISTE PUTERNICE au folosit ARMA BIOLOGICA "COVID" pentru a determina SISTEMUL CAPITALIST sa devina LA NIVEL PLANETAR conform intelegerilor de la MALTA.
CUCU
05 Iun 2020

Mai tov. Securist, tu ai fost la Malta?, si daca da, spune tot ce ai auzit, nu numai afirmatii ratacite, virusul are cu totul alte tinte si directii, daca citesti numai ce se scrie pe internet si dupa aceea gandesti un pic, nu mult, ca altfel capeti dureri de cap, vei vedea ca am dreptate, dar nu mai spune la nimeni.
DESTEPT
05 Iun 2020

Sa vedem rezultatul poluarii dupa normele Europene . Va curge si ceva in Dunare ?
RAPIDITATEA LUCRURILOR
05 Iun 2020

Oamenii liniștiți ne fac sa gândim inteligent. Vorba calda a sârbilor nu este numai aurie :; te face sa te gândești inteligent. Sârbii au o regula învățată chiar in perioada războiului 2004. Oamenii liniștiți schimba lumea, construiesc lumea si este obligatorie sa regula sa fi liniștit ca sa poți gândi deschis și democratic chiar dacă ești fără sa vrei o tara comunista .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz