2020-07-14 11:35

Ce face Elon Musk pe SEAMA rușilor

 |  22:08
Ce face Elon Musk pe SEAMA rușilor

Șeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, spunea în 2014 că astronauţii americani ar putea avea nevoie de o ”trambulină” pentru a ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Iată că fondatorul SpaceX, Elon Musk, care a trimis sâmbătă doi astronauţi în spaţiu, i-a răspuns acum lui Dmitri Rogozin că ”trambulina funcţionează”, potrivit AFP. E adevărat că aprecierea ironică a lui Rogozin se pretrecea într-o perioadă de tensiuni între cele două ţări şi în contextul în care Moscova ameninţa să-şi întrerupă cooperarea spaţială cu Washingtonul.

”Trambulina funcţionează”, a declarat duminică, în glumă, Elon Musk, la o conferinţă de presă comună cu administratorul NASA Jim Bridenstine, în urma decolării cu succes a rachetei societăţii sale SpaceX. ”Asta e o glumă între noi”, a declarat antreprenorul în vârstă de 48 de ani, iar cei doi au izbucnit în râs. Această aluzie a inflamat reţelele de socializare ruse, fiind numeroase ”meme”-urile pe Internet şi glumele care-l ridiculizează pe Dmitri Rogozin, conform news.ro.

O lovitură dură

Acest fenomen l-a determinat pe un purtător de cuvânt al agenţiei spaţiale ruse să rupă tăcerea. ”Noi nu înţelegem cu adevărat isteria declanşată de lansarea cu succes a capsulei Crew Dragon”, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter Vladimir Ustimenko. ”Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de mult timp s-a întâmplat”, a adăugat el. Lansarea reuşită a rachetei cu rază lungă de acţiune SpaceX poate fi considerată o lovitură dură aplicată Rusiei, care era până sâmbătă singura ţară care putea trimite oameni pe ISS din 2011, când a fost oprit programul navetelor spaţiale americane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz