2020-07-11 10:53

Ce fel de protecție oferă Polonia companiilor sale, pentru a nu fi preluate IEFTIN

 |  21:09
Ce fel de protecție oferă Polonia companiilor sale, pentru a nu fi preluate IEFTIN

Restricţiile ar putea ţine sub control epidemia, dar acestea subminează tendinţele comerciale şi de consum şi ar putea împinge Polonia în cea mai adâncă recesiune de la începutul anilor '90.

Așa au avertizat analiştii de la Morgan Stanley. Dar…Guvernul Poloniei intenţionează să protejeze companiile, afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), pentru a nu fi preluate ieftin de fondurile de capital privat, a anunţat marţi vicepremierul Jadwiga Emilewicz, potrivit Reuters. Detaliile propunerii destinate să ajute companiile să supravieţuiască în actuala criza economică vor fi prezentate vineri, a adăugat oficialul polonez.

Inclusiv firme din domeniul energetic

Propunerea se va adăuga planului de măsuri fiscale în valoare de 330 miliarde de zloţi (78,9 miliarde de dolari) adoptat de Guvernul de la Varşovia, pentru a atenua potenţialele daune provocate de pandemie.

"De asemenea, propunerea este menită să protejeze companiile poloneze, construite cu trudă în ultimii 30 de ani, pentru a nu deveni ţinte ieftine de preluare în această situaţie dificilă. Nu vrem ca fondurile străine să ajungă uşor la companiile cu capital polonez, deoarece valoarea lor este foarte scăzută", a declarat Emilewicz, la o conferinţă de presă.

Oficialul a adăugat că Executivul ar putea extinde lista companiilor de importanţă strategică care nu pot fi vândute fără aprobarea sa. În prezent, pe această listă se află inclusiv firme din domeniul energetic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz