2020-08-08 06:34

Ce se întâmplă cu PUNGILE din plastic, la japonezi

 |  22:05
Ce se întâmplă cu PUNGILE din plastic, la japonezi

Magazinele de tip „konbini”, minimarketuri de cartier obișnuite în Japonia, sunt libere să îşi fixeze preţul dorit pentru pungile din plastic. Preţul lor este simbolic, variind în jurul valorii de 3 yeni (mai puţin de 3 eurocenţi).

Magazinele din Japonia au început de miercuri să factureze pungile din plastic, în virtutea unei reforme legislative intrată în vigoare. Și care vizează limitarea folosirii în exces a acestor ambalaje poluante de către locuitorii niponi, potrivit  AFP. „Îmi fac cumpărăturile într-un konbini în fiecare dimineaţă. Ştiam acest lucru, aşa că mi-am adus propria sacoşă”, a declarat o cumpărătoare niponă pentru radioteleviziunea publică NHK.

Introducerea unei plăţi generalizate pentru pungile din plastic „are drept obiectiv să îi încurajeze pe oameni să se gândească de două ori înainte de a decide dacă punga este cu adevărat necesară şi să îi facă îşi revizuiască modul de viaţă”, după cum a precizat Guvernul japonez.

Sunt incinerate

În 2018, Guvernul de la Tokyo a anunţat obiectivul de a reduce cu 25% până în 2030 producţia anuală niponă de deşeuri din plastic, care era de 9,4 milioane de tone. Japonia este al doilea producător mondial de deşeuri din plastic pe cap de locuitor după SUA, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Numeroase localităţi din Japonia impun o triere minuţioasă a deşeurilor menajere (plastic, sticlă, hârtie), dar cele mai multe dintre ele, inclusiv cele din plastic, sunt incinerate, un procedeu care produce gaze cu efect de seră. Japonia e ţara în care clientul e rege - cutiile pentru prânz sunt de unică folosinţă, bananele şi chiar prunele sunt ambalate individual. Aici refuzul unui capac pentru paharul de cafea sau al unei pungi folosite pentru a proteja un aliment deja ambalat în plastic generează de cele mai multe ori uimire în rândul comercianţilor.

Foto: Twitter


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz