2020-03-28 17:23

Ce se ÎNTÂMPLĂ cu WhatsApp de la 1 februarie și cine e "în spatele" aplicației

 |  22:52
Ce se ÎNTÂMPLĂ cu WhatsApp de la 1 februarie și cine e "în spatele" aplicației

WhatsApp va înceta să funcționeze pe milioane de telefoane de la 1 februarie a.c. Aceasta după ce încă de anul trecut cei care administrează aplicația de mesagerie au anunțat că aceasta nu va mai rula pe dispozitive mai vechi.

După cum relata independent.co.uk., compania, deținută de Facebook, a enumerat pe pagina sa de asistență care sunt smartphone-urile ce nu vor mai putea accesa aplicația. Susținând că schimbarea este necesară pentru a asigura securitatea utilizatorilor săi. Astfel, sunt afectate diverse versiuni de Android, iPhone și Windows Phone, perioada de asistență oficială încheindu-se la 1 februarie 2020. WhatsApp nu va mai funcționa pe iPhone care rulează sistemele de operare iOS 8 sau cele anterioare acestuia, care a fost introdus de Apple în 2014. Aceasta înseamnă că oricine are un iPhone 6 sau mai nou nu va avea probleme. „Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune de iOS disponibilă pentru telefonul dvs.”, a spus nu demult compania ce administrează WhatsApp, într-o postare pe blog.

Încă din vara anului trecut a apărut informația că cele trei aplicaţii, Messenger, WhatsApp şi Instagram, urmează să interacţioneze la nivelul funcţiilor comunicare, astfel încât, de exemplu, un utilizator de WhatsApp să-i poate scrie unui utilizator de Instagram. Facebook a decis să facă această mutare într-un moment extrem de delicat pentru companie, aceasta fiind investigată în mai multe regiuni ale lumii pentru încălcarea intimităţii utilizatorilor săi. În Statele Unite, compania americană este cercetată chiar pentru modul în care a făcut achiziţii, inclusiv pentru felul în care a cumpărat WhatsApp şi Instagram.

Ce au născocit foștii angajați de la “Yahoo!”

Cine a inventat WhatsApp? Se știe: “WhatsApp Messenger” este un serviciu de mesagerie instantă pentru smartphone-uri si alte dispozitive mobile, care folosesc internetul ca mijloc de comunicație. Pe lângă transmiterea de mesaje text, utilizatorii pot trimite sau primi imagini, videoclipuri și fișiere audio. Compania “WhatsApp Inc.” a fost fondată în anul 2009 de către Brian Acton și Jan Koum (președintele companiei), ambii foști angajați ai “Yahoo!”.

În iunie 2009, “Apple” a lansat notificările de atenționare (push notifications), oferindu-le dezvoltatorilor posibilitatea de a-i atenționa pe utilizatori atunci când nu foloseau o aplicație. Koum a actualizat WhatsApp astfel ca de fiecare dată când utilizatorii își schimbau status-ul, îi anunța pe toți ceilalți din rețeaua utilizatorului. WhatsApp 2.0 a fost lansat cu o componentade mesagerie, iar utilizatorii activi au crescut brusc la 250.000. Koum l-a vizitat pe Brian Acton, care era încă neangajat la acea vreme și a decis să se alature companiei. În octombrie 2009, Acton a convins cinci foști colegi de la “Yahoo!” să investească 250.000 de dolari într-un fond de investiții, iar ca răsplată au primit statutul de cofondatori și acțiuni. După câteva luni de stadiu beta, aplicația a fost lansată în final în noiembrie 2009, exclusiv pentru “iPhone”. Koum l-a angajat mai târziu pe un vechi prieten, Chris Peiffer, ca să realizeze versiunea pentru “BlackBerry” (a apărut două luni mai târziu). Aplicația a trecut de la un serviciu gratuit la unul contracost, pentru a evita creșterea prea rapidă. În decembrie 2009, WhatsApp pentru “iPhone” a fost actualizat pentru a putea trimite poze. Până la începutul anului 2011, WhatsApp ajunsese deja în top 20 a celor mai populare aplicații de pe “App Store” SUA.

Fondatorii au fost de acord să aducă încă 7 milioane de dolari, peste cei 250.000 de dolari din fondul de investiții, de la “Sequoia Capital”, după luni de negocieri cu partenerul “Sequoia”, Jim Goetz. Până în februarie 2013, baza de utilizatori activi WhatsApp ajunsese la 200 de milioane și avea 50 de angajați. “Sequoia” a investit încă 50 de milioane de dolari, estimând WhatsApp la o valoare de 1,5 miliarde de dolari…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine