2020-05-27 04:03

Ce spune expertul în situaţii de urgenţă al OMS. De ce țările nu îşi pot izola societăţile pentru a învinge coronavirusul

 |  00:59
Ce spune expertul în situaţii de urgenţă al OMS. De ce țările nu îşi pot izola societăţile pentru a învinge coronavirusul

„Trebuie să ne concentrăm să îi găsim pe cei bolnavi, pe cei care au virusul, şi să îi izolăm, să găsim persoanele cu care aceştia au intrat în contact şi să le izolăm”.

Aceasta a declarat  Mike Ryan (foto), expertul pentru situaţii de urgenţă al OMS, într-un interviu acordat BBC. Ryan a mai adăugat că sunt necesare măsuri publice de sănătate pentru a evita revenirea ulterioară a virusului. „Pericolul pe care îl reprezintă acum izolarea…dacă nu impunem acum măsuri de sănătate publică, când aceste restricţii de deplasare şi izolarea vor înceta, pericolul este ca boala să revină”. Numeroase state europene şi Statele Unite au luat exemplul Chinei şi al ţărilor asiatice, şi au introdus restricţii drastice pentru a lupta împotriva noului coronavirus, majoritatea persoanelor lucrând de acasă şi şcolile, barurile, puburile şi restaurantele fiind închise.

Se lucrează la crearea mai multor vaccinuri

Ryan a afirmat că exemplele date de China Singapore şi Coreea de Sud, care au combinat restricţiile cu măsuri riguroase de testare a tuturor posibililor purtători ai virusului, oferă un model Europei, care a luat locul Asiei ca epicentru al pandemiei. „După ce vom suprima transmiterea trebuie să atacăm virusul. Trebuie să luptăm cu virusul”, a declarat Ryan la BBC, potrivit news18.com.

El a mai afirmat că în acest moment se lucrează la crearea mai multor vaccinuri dar că doar pentru unul a început efectuarea testărilor, în SUA. Întrebat cât va dura până când va fi disponibil un vaccin, el a afirmat că oamenii trebuie să fie realişti. „Trebuie să ne asigurăm că este complet sigur…vorbim despre cel puţin un an”, a afirmat el. „Vaccinul va apărea dar trebuie să facem ce avem de făcut acum”.

Foto: The Times


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine