2020-08-10 22:32

Cearta de la căpătâiul virusului: Un celebru scriitor s-a “luat” de China. Cum s-a reacționat de la Beijing

 |  15:17
Cearta de la căpătâiul virusului: Un celebru scriitor s-a “luat” de China. Cum s-a reacționat de la Beijing

”Nimeni nu pare să remarce faptul că nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă China ar fi fost o țară liberă și democratică și nu o dictatură”, a scris un celebru scriitor. La un așa atac frontal și reacțiile au fost pe măsură…

China a ripostat în termeni duri după ce laureatul premiului Nobel pentru literatură, Mario Vargas Llosa, a publicat în ziarul spaniol El Pais și în La Republica din Peru un articol în care susține că criza coronavirusului nu s-ar fi declanșat dacă această țară ar fi fost o democrație, potrivit AFP. În replică, ambasada Chinei în Peru a dat publicității un comunicat în care susține că ”Noi respectăm libertatea de expresie, dar asta nu înseamnă să acceptăm afirmații defăimătoare și stigmatizări”. Regimul de la Beijing îi cere scriitorului peruvian ”să nu răspândească opinii iresponsabile”

”OMS nu a putut identifica până acum originea exactă a virusului”

În articolul său Llosa, acum în vârstă de 83 de ani, subliniază că ”cel puțin un medic, dar foarte probabil mai mulți, au semnalat din timp apariția virusului, însă în loc să ia măsuri, guvernul chinez a ascuns informații și a încercat să-i reducă la tăcere pe cei care avertizau, așa cum fac în general dictaturile”.

În plus, Llosa susține fără echivoc că acest coronavirus provine din China, ceea ce autoritățile de la Beijing neagă: ”Organizația Mondială a Sănătății nu a putut identifica până acum originea exactă a virusului”, se reamintește în comunicatul citat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz