2020-02-29 02:21

Cel mai recent sondaj: Trump o egalează pe Hillary Clinton

 |  12:40
Cel mai recent sondaj: Trump o egalează pe Hillary Clinton

Candidatul republican la preşedinţia SUA Donald Trump a ajuns practic la egalitate cu candidata democrată Hillary Clinton, chiar cu un uşor avans în cel mai recent sondaj de opinie Reuters/Ipsos, dat publicităţii vineri, informează agerpres.ro.

Sondajul, efectuat în perioada 26 august - 1 septembrie, îl creditează pe Trump cu 40% din intenţiile de vot, în timp ce Clinton are 39%. Din 25 august, Clinton a scăzut continuu în preferinţele alegătorilor americani, până la pierderea avansului de 8% de care se bucura la un moment dat, notează agenţia Reuters.

Studiul a fost efectuat în toate cele 50 de state americane, în limba engleză, pe un eşantion de 1804 cetăţeni care au declarat că probabil se vor prezenta la vot. Există diferenţe semnificative între sondaje, deoarece unele iau în considerare întreaga populaţie cu drept de vot, în timp ce Reuters/Ipsos nu acoperă absenteiştii. Mai mult, preşedintele SUA nu este ales prin vot direct. Votul cetăţenilor determină alegerea Colegiului Electoral, care reprezintă cele 50 de state proporţional cu numărul lor de locuri în Congres. Un alt sondaj Reuters/Ipsos arăta vineri că Clinton putea conta pe 332 de voturi în colegiu, iar Trump pe 206, dar cifrele urmau să fie revizuite în aceeaşi zi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-03Parerea ta...

CARACATITA DIPLOMATIEI
03 Sep 2016

CE DRACU MAI VREA SI BABA ASTA SCRIZOFRENICA , SENILA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine