2020-04-09 04:57

Cercetătorii vietnamezi au găsit leacul pentru COVID-19. Din cei 16 pacienți infectați, 15 au fost deja vindecați

 |  11:25
Cercetătorii vietnamezi au găsit leacul pentru COVID-19. Din cei 16 pacienți infectați, 15 au fost deja vindecați

Ministerul Sănătății din Vietnam a anunțat, miercuri, că a dezvoltat treptat un tratament eficient pentru pacienții cu coronavirus, iar 15 cazuri dintr-un total de 16 cu infecția COVID-19, au fost tratate cu succes.

Vorbind în cadrul conferinței, dr. Lương Ngọc Khuê, directorul Departamentului de Examinare și Tratament Medical al ministerului și șeful Comitetului Național de coordonare pentru prevenirea și controlul COVID-19, a declarat că „deși nu există un medicament anume care ucide virusul, regimul nostru de tratament aplicat s-a dovedit a fi funcțional”.

 

Tratamentul a fost aplicat în stadii incipiente ale bolii, dar și în stadii avansate

 

Printre cei tratați cu succes, au fost multe cazuri raportate cu boli subiacente, cum ar fi hipertensiunea arterială, boli de inimă, diabet și cancer pulmonar. Până acum, nouă pacienți au fost externați din spitale iar cei rămași sunt în stare bună de sănătate și vor fi externați în zilele urmatoare.

Dr. Khuê a mai declarat că încă din primele zile ale epidemiei, Departamentul de Sănătate a convocat imediat consiliul profesoral format din specialiști de vârf, pentru a dezvolta și actualiza ghiduri pentru tratamentul precoce.

Aceste linii directoare au fost implementate la spitale și clinici de sănătate la nivel național. După ce primii trei pacienți au fost eliberați din spitalul Chợ Rẫy din Ho Chi Minh, din Spitalul Tropical Khánh Hoà și din Spitalul General din provincia Thanh Hoá, comitetul a continuat să-și adapteze regimul de tratament.

„Etapele specifice de tratament, inclusiv instrucțiunile de primire inițială, carantina, consumul de medicamente și echipamentele de urgență pentru pacienții bolnavi critici au fost actualizate pentru a face față epidemiei. Nu s-au raportat cazuri noi infectate în Vietnam începând cu 13 februarie. Printre cele 16 persoane care s-au dovedit pozitive, niciunul nu s-a îmbolnăvit foarte grav și nu vor fi raportate victime”, a precizat Dr. Khuê.

Astfel și ultimii doi pacienți de la Spitalul Național de Boli Tropicale - spitalul de prim rang care oferă tratamentul COVID-19 în Hanoi – și alți doi pacienți ai clinicii de sănătate la nivel de district din nordul provinciei Vĩnh Phúc,  înregistrați ca fiind cei mai infectați pacienți au fost externați din spitale. Pacientul vietnamezo-american de la Spitalul de Boli Tropicale din HCM City a fost testat ca fiind  negativ de două ori. De asemenea și un bebeluș de trei luni de la Spitalul Național de Copii Hà Nài este testat negativ.

 

 

Comitetul Național pentru Prevenirea și Controlul COVID-19 a acționat unitar

 

Comitetul Național pentru Prevenirea și Controlul COVID-19 a solicitat unităților relevante, experților în domeniul sănătății și oamenilor de știință să păstreze datele de sinteză privind epidemiologia, tratamentul clinic și rezultatele tratamentului pentru a completa regimul de tratament. În cadrul conferinței, membrii comitetului au discutat și au convenit o serie de chestiuni cu privire la primirea lucrătorilor străini care vin în Vietnam pentru a lucra, chestiuni privitoare la controlul la frontiere și controlul imigrării pentru a promova activitățile socio-economice.

În plus, comitetul a solicitat agențiilor relevante să monitorizeze îndeaproape și să completeze procedurile pentru a anunța sfârșitul epidemiei în provinciile Khánh Hoà și Thanh Hoá. Vietnamul a pregătit, de asemenea, măsuri preventive pentru combaterea virusului la spitale din toate zonele țării.

Pacienții cu simptome care nu sunt considerate severe vor fi tratați la spitalele de la nivel raional. Pacienții infectați din provinciile Thanh Hoá și Khánh Hoà vor fi tratați la spitalele locale. Munca de carantină este împărțită în trei domenii. Primul este pentru pacienții suspectați, al doilea este pentru cei infectați, dar în stare bună de sănătate, iar finalul este pentru pacienții infectați cu simptome severe. Toate aceste domenii trebuie să respecte cu strictețe criteriile ministerului privind biosecuritatea și controlul infecțiilor.

Viceprim-ministrul Vũ Đức Đam, care este și șeful Comitetului Național de Coordonare pentru Prevenirea și Controlul COVID-19, a lăudat unitățile militare pentru eforturile depuse în prevenirea și combaterea coronavirusului în cadrul conferinței online de miercuri 19 februarie a.c. El a subliniat faptul că unitățile militare vor fri utilizate pentru controlul strict al frontierei, organizarea carantinei pentru cetățenii care se întorc din zonele afectate și diseminarea informațiilor despre boală în viitor.

În prezent, Vietnamul mai are 34 de cazuri neconfirmate și mai mult de 1.530 de persoane ce au intrat în contact strâns cu persoanele care ar putea avea virusul, sau cu cei care au sosit din zonele epidemice. Toți pacienții sunt în carantină.

Până la 19 februarie, în lume există 75.203 de cazuri de infecție cu COVID-19, iar numărul de decese a ajuns la 2.010. Numai în China, au fost raportate 74.186 de cazuri cu 2.004 de decese.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-20

Mai multe imagini:
Cercetătorii vietnamezi au găsit leacul pentru COVID-19. Din cei 16 pacienți infectați, 15 au fost deja vindecați
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine