2020-05-31 14:16

China se laudă că a terminat lucrările la a patra bază de lansare spațială

 |  15:52
China se laudă că a terminat lucrările la a patra bază de lansare spațială

Publicațiile regimului comunist din China susțin că Beijingul a reușit să termine construirea bazei spațiale de la Wenchang. Aceasta ar urma să fie folosită pentru a îmbunătăți capacitățile strategice și economice ale programului spațial.

Cotidianul chinez China Daily a anunțat sâmbătă că Republica Populară China a terminat lucrările la cea de-a patra bază de lansare spațială, Wenchang, aflată pe insula tropicală Hainan din Marea Chinei de Sud. Centrul urmează să fie folosit pentru punerea pe orbită a sateliților geostaționari a căror orbită se situează în același plan cu Ecuatorul. Poziționarea geografică permite totodată creșterea sarcinii utile transportate de către lansatoare și va aduce economii de carburant de 15%.

Expertul chinez Pang Zhihao a dezvăluit că baza de la Wenchang va putea fi folosită pentru transportarea pe mare a elementelor care vor fi folosite la construirea viitoarea rachete Long March 5, cu o capacitate de transport similară Ariane 5, lansatorul folosit de Uniunea Europeană.

Conform Mediafax, parcul tematic construit în Wenchang este așteptat să devină o atracție turistică pe insulă Hainan, cunoscută în China pentru facilitățile sale balneare.

Partidul Comunist Chinez (PCC) vede programul spațial ca un simbol al puterii sale. Totuși, cele mai multe programe chineze urmăresc înfăptuirea unor realizări și experimente efectuate de Uniunea Sovietică și Statele Unite cu decenii în urmă. Adesea, părți ale rachetelor sau fragmente din motoare cad în zone locuite și produc pagube colaterale. Victimele sunt supuse unor presiuni intense din partea regimului comunist pentru a nu face publice informațiile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine