2020-07-11 17:14

China tocmai a plasat ceva în spațiu. Are legătură și cu BRĂȚĂRILE care detectează boli

 |  00:46
China tocmai a plasat ceva în spațiu. Are legătură și cu BRĂȚĂRILE care detectează boli

Lansarea a avut loc marți, la ora locală 09:16 (01:16 GMT) de la baza din Jiuquan (nord-vest), marcând astfel debutul "proiectului Xingyun", potrivit agenţiei de presă Xinhua.

Despre ce e vorba? China a plasat marţi pe orbită primii doi sateliţi dintr-o constelaţie destinată ''internetului obiectelor'', o tehnologie care permite echipamentelor electronice să ''dialogheze'' între ele, potrivit presei oficiale. Mai precis, “internetul obiectelor'' presupune a face dispozitivele electronice să dialogheze între ele prin intermediul internetului, fără intervenţia umană. Este vorba despre senzori sau despre echipamente din viaţa cotidiană. Aplicaţiile acestei tehnologii sunt numeroase: un control mai eficient al traficului rutier, o administraţie mai eficace, brăţări care detectează boli, sisteme de încălzire care se adaptează automat la condiţiile meteo etc.

“Cinste personalului medical''

''Xingyun-2 01'' şi ''Xingyun-2 02'' fac parte dintr-un grup de 80 de sateliţi de comunicaţii care ar urma să fie cu toţii instalaţi pe o orbită terestră joasă (la mai puţin de 2.000 de kilometri altitudine) undeva în jurul anului 2023, potrivit aceleiaşi surse. Proiectul Xingyun constituie prima constelaţie spaţială dedicată internetului obiectelor construită într-o manieră autonomă de China, potrivit agenţiei de presă chineze. Racheta care a plasat pe orbită sateliţii, Kuaizhou-1A, a fost decorată cu un desen reprezentând medici şi infirmiere din China mobilizaţi în lupta împotriva COVID-19 şi având inscripţionat mesajul ''cinste personalului medical'', scris în mandarină.

Internetul obiectelor ar trebui să cunoască o expansiune odată cu apariţia 5G - reţea de internet din cea de-a cincea generaţie care ar trebui să ofere un debit de 100 de ori mai rapid decât cel al reţelelor 4G existente. China nu este singura care exploatează această nişă: operatorul european de sateliţi Eutelsat a anunţat în septembrie lansarea unei constelaţii de 25 de nano-sateliţi cu scopul intrării pe piaţa internetului obiectelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz