2020-04-10 00:26

CORONAVIRUS. BCE este pregătită să adopte măsurile necesare sprijinirii economiei

 |  12:00
CORONAVIRUS. BCE este pregătită să adopte măsurile necesare sprijinirii economiei

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat că BCE este pregătită să adopte măsurile necesare pentru a ajuta economia în fața efectelor epidemiei de coronavirus, transmite Reuters

"Suntem pregătiţi să adoptăm, dacă va fi necesar, măsuri adecvate şi ţintite, proporţionale cu riscurile. Epidemia se dezvoltă rapid, ceea ce provoacă riscuri la adresa perspectivelor economiei şi a funcţionării pieţelor financiare", a afirmat, luni, Christine Lagarde.

Analiştii apreciază că printre instrumentele pe care le are la dispoziţie BCE pentru a sprijini economia se află creditele ieftine pentru firme, injectarea de lichidităţi suplimentare şi mai multe achiziţii de obligaţiuni.

Anul trecut, Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv 0,50%. Analiştii se aşteaptă ca până la finalul anului BCE să reducă cu încă zece puncte de bază ratele dobânzilor.

Deşi este posibilă o reducere a ratei dobânzii, analiştii estimează că o astfel de decizie ar avea doar rolul de a semnala determinarea BCE de a furniza măsuri de stimulare a economiei.

Viitoarea reuniune de politică monetară a BCE este programată în 12 martie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-03Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
03 Mar 2020

cati bani ati bagat in mega-escrocheria lui soros cu pseudo-refugiatii care de fapt sunt teroristi sub acoperire? cum vine aia "refugiati din Afghanistan" care nu se pot simti bine decat la Hamburg ? chiar asa ne luati pe toti de prosti cucoana? adica din Estul planetei pana in Vestul Europei nicio tara nu mai este buna decat orasul Hamburg?si pentru asta trebuie sa platesti taxiurile lui Soros adica traficantii de oameni de la Al-qaida?desfiintati cat mai repede tiparnita de la Frankfurt pentru ca e sub controlul mafiotilor
MOD DE GâNDIRE
03 Mar 2020

Vom muncii cu onoare și integritate, vom proteja poporul , patria și valorile noastre romanești cit a noastre europene.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine