2019-08-18 07:54

CIA îl sfidează pe Trump!

 |  10:18
CIA îl sfidează pe Trump!

Rareori s-a văzut în istoria SUA o dihonie atât de evidentă între structurile de securitate și administrația prezidențială. Chiar dacă șefii inteligenței americane sunt nominalizați de președinte, ei trebuie confirmați de Senat. Trump a anunțat, deja, că va face „curățenie” în servicii, propunându-și să aducă oameni care să nu se împiedice de drepturile omului când sunt confruntați cu rațiuni de siguranță națională. Senatul american este dominat de republicani, așa că este puțin probabil că noul președinte va avea mari probleme în a-și impune favoriții. Cu doar două zile înainte de inaugurare și de „tsunami”-ul promis de Trump, șefii CIA iau o măsură nemaivăzută și nemaiauzită: transparență totală în proceduri! Specialiștii estimează că e doar o sfidare la adresa lui Trump, iar noua conducere a CIA va avea grijă să reașeze lucrurile în matca lor...

Agenția Centrală de Informații (CIA) a făcut publice miercuri noile proceduri revizuite cu privire la culegerea, analizarea și stocarea de informații despre cetățeni americani, adaptându-le la noua era informațională, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Noile proceduri sunt elaborate 'într-un mod care protejează confidențialitatea și drepturile civile ale poporului american', a subliniat consilierul general al CIA, Caroline Krass, într-un briefing de presă la sediul agenției, din Langley, statul Virginia.

CIA îi este interzis în mare măsură să culeagă informații pe teritoriul Statelor Unite sau despre cetățeni americani. Un ordin prezidențial din anii 1980 stabilește însă excepții, guvernate de proceduri aprobate de directorul CIA și de procurorul general (ministrul justiției). Aceste excepții au dus la abuzuri, ca cele devoalate de Edward Snowden, care a dovedit că Agenția Națională de Supraveghere (NSA) a colectat în secret date a milioane de americani obișnuiți.

După dezvăluirile lui Snowden, agențiile de informații au primit un termen de doi ani pentru a pune la punct proceduri care să limiteze stocarea de informații despre cetățeni americani.

Noile proceduri au fost aprobate, marți, de directorul CIA, John Brennan, și de ministrul de justiție, Loretta Lynch.

Procedurile actuale sunt primele postate integral pe site-ul agenției. Cele vechi, datând din 1982, au avut secțiuni care nu au fost date publicității.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-19Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
19 Ian 2017

TOTI ASTIA PROVIN DIN CLICA MAFIOTA CLINTON.......SE DUC DRACULUI IMEDIAT DUPA 20IANUARIE.MAI ALES LORETTA-FLASNETA..................DEJA SI-AU FACUT BAGAJELE...LORETTA.....BYE BYE BITCH........GAME OVER
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray