2020-04-07 13:59

Cinci dintre turiștii arestați în Peru pentru avarierea Templului Soarelui, vor fi expulzați din țară. Al șaselea este urmărit penal

 |  12:00
Cinci dintre turiștii arestați în Peru pentru avarierea Templului Soarelui, vor fi expulzați din țară. Al șaselea este urmărit penal

Cinci dintre cei şase turişti străini arestaţi duminică în Peru pentru avarierea Templului Soarelui din Machu Picchu vor fi expulzaţi din ţară, iar al şaselea este urmărit penal pentru "sustragere de bunuri culturale" a informat marţi poliţia locală, citată de AFP

Turiştii, patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani, din Brazilia, Argentina, Franţa şi Chile, au fost arestați duminică de către gardieni şi poliţie, în Templul Soarelui, dedicat celei mai importante zeităţi incaşe.

Unul dintre aceştia, un argentinian în vârstă de 28 de ani, a fost adus în faţa justiţiei marţi în timpul unei audieri preliminare în localitatea Machu Picchu din sudul ţării. Turistul este bănuit că ar fi vrut să sustragă o piatră din Templul Soarelui, care în cele din urmă a căzut şi a deteriorat podeaua edificiului, potrivit poliţiei, care a indicat că tânărul şi-a recunoscut fapta.

Ceilalţi cinci turişti au fost duşi în capitala provinciei, Cusco, "la Secţia de Securitate a Statului, unde au fost chestionaţi cu privire la o problemă de migraţie", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale pentru AFP. "Sunt încă reţinuţi şi urmează să fie expulzaţi din ţară", adăugat acesta.

Legea peruană prevede pedepse de cel puţin patru ani de închisoare pentru persoanele care aduc prejudicii patrimoniului cultural naţional.

Potrivit autorităţilor, cei şase turişti au intrat sâmbătă în sit şi s-au ascuns pentru a petrece noaptea în acesta, ceea ce este strict interzis.

Situl Machu Picchu, o citadelă incaşă aflată pe vârful unui munte cu altitudinea de 2.400 de metri, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de Cusco, este înscris din 1983 în Patrimoniul Mondial UNESCO.

În prezent, accesul în anumite părţi ale Templului Soarelui este interzis din cauza stării de conservare a clădirii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine