2020-01-26 01:02

Cinci români, victimele unui atac terorist pe o insulă indoneziană

 |  08:12
Cinci români, victimele unui atac terorist pe o insulă indoneziană

Cinci români stabiliţi în SUA cu cetăţenie americană şi plecaţi în Indonezia pentru o misiune creştin-umanitară au fost victimele unui atac terorist miercuri seara pe o insulă indoneziană. Doi extremişti musulmani au pus la cale atacul.

Un bărbat a declanşat o bombă în mulţime, în timp ce altă persoană a aruncat un dispozitiv exploziv pe geamul clădirii.

Nouă persoane au murit şi 34 de persoane au fost rănite în urma atacului. Printre cei răniţi grav în atacul terorist se află şi Emanuel Dumitru (Titel) Maghiar, un tânăr de origine română stabilit în SUA şi misionar în Indonezia.

Pastorul arădean Cristian Barbosu, care ţine legătura cu unul dintre românii din Indonezia, a precizat, că Titel a intrat în comă, dar şi-a revenit.

„Am reușit să ţin legătura cu un medic neuro-chirurg despre starea lui, primind update-uri la câteva ore. Acest neuro-chirurg este de origine română, stabilit în SUA, dar de o bună bucată de timp s-a alăturat acestei echipe (n.r. de misionari), ajutându-i din punct de vedere medical în diversele iniţiative pe care le au pe acea insulă, de a ajuta oamenii în nevoi, copii orfani, proiecte caritabile. Niciunul dintre ei nu a fost rănit grav, explozia producându-se în apropierea locului unde era Titel. După o noapte îngrozitoare, în care un alt misionar aflat tot în comă a decedat, în următoarea zi, Titel a ieşit din comă, a reuşit să răspundă la câteva întrebări dând din cap, fiind sedat mai apoi din cauza durerilor şi testărilor care au urmat”, a declarat Cristian Barbosu citat de Adevărul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine