2020-07-11 01:24

Cine are nevoie de mai mulţi ANGAJAȚI migranţi calificaţi

 |  16:53
Cine are nevoie de mai mulţi ANGAJAȚI migranţi calificaţi

Dacă această țară nu face eforturi pentru a găsi soluţii în faţa deficitului forţei de muncă, atunci companiile vor fi tentate să emigreze şi este ceva ce nu se dorește. Iată că, în ultima vreme, această țară considerată o mare economie europeană are unele probleme.

Germania este țara care are nevoie de mai mulţi angajaţi migranţi calificaţi, pentru a acoperi deficitul de pe piaţa muncii. Aceasta a afirmat de curând Daniel Terzenbach, membru al Board-ului Agenţiei Federale de Muncă, potrivit DPA. Dacă în iunie 2011 străinii reprezentau aproximativ 20% din noii angajaţi din Germania, în iunie 2019 ei reprezentau 60%. De asemenea, a crescut semnificativ procentul angajaţilor din afara UE. “Sunt necesari mai mulţi angajaţi de peste hotare pentru a face sistemul de asigurări sociale , a declarat Daniel Terzenbach, adăugând că, pe plan global, se intensifică concurenţa pentru aceşti angajaţi.

Cu ochii în ograda altora

"Observăm că ţări ca Japonia, Coreea de Sud, sau statele anglo-saxone care sunt în mod tradiţional destinaţii pentru angajaţii calificaţi, investesc puternic în recrutarea persoanelor calificate de peste hotare", a mai declarat oficialul german. Şi cancelarul Angela Merkel a avertizat luna trecută asupra riscului delocalizării unor companii către alte ţări dacă Germania nu va reuşi să atragă lucrători calificaţi atât din statele Uniunii Europene, cât şi din ţări din afara blocului comunitar. Dacă în urmă cu 15 ani problema Germania era şomajul ridicat, circa cinci milioane de germani neavând atunci loc de muncă, acum problema este insuficienţa forţei de muncă specializate, după cum a subliniat Merkel într-o înregistrare video.

Skilled Workers Immigration Act

Prin urmare, dacă Germania nu face eforturi pentru a găsi soluţii în faţa deficitului forţei de muncă, atunci ''companiile vor fi tentate să emigreze, şi desigur este ceva ce nu ne dorim'', insistă Merkel. Care explică în continuare strategia guvernului ei la acest capitol. Astfel, se caută în primul rând valorificarea deplină a potenţialului forţei de muncă interne, prin stimularea unui acces adecvat la formare profesională. Se vor studia de asemenea modalităţi de ameliorare a condiţiilor de muncă pentru a atrage şi alţi lucrători din statele UE, pe lângă cei aproximativ 2,5 milioane de cetăţeni comunitari care sunt angajaţi în prezent în Germania.

În cadrul acestui demers al atragerii forţei de muncă guvernul de la Berlin se va întâlni cu asociaţii profesionale pentru a discuta în principal despre modalităţile de implementare rapidă a legii privind imigraţia lucrătorilor calificaţi (Skilled Workers Immigration Act), aflată încă în stadiul de proiect legislativ.

Lege în vigoare de la 1 martie

Obiectivul acestei legi, care ar urma să intre în vigoare pe 1 martie 2020, este să faciliteze venirea şi stabilirea în Germania a lucrătorilor calificaţi din statele care nu fac parte din UE şi prin urmare nu beneficiază de libertatea de circulaţie a forţei de muncă.

Printre măsurile prevăzute de această lege se numără examinarea accelerată a solicitărilor de acordare a vizei de lucru, precum şi facilitarea acţiunilor de recrutare a forţei de muncă întreprinse de companiile germane. O altă măsură prevede subvenţionarea cursurilor de limba germană chiar în ţările de origine ale potenţialilor viitori imigranţi în Germania. De asemenea, Oficiul Federal al Forţei de Muncă va avea sarcina să joace un rol mai activ şi să coopereze cu state terţe pentru a căuta lucrători, sprijinind astfel eforturile întreprinderilor mici şi mijlocii germane de a găsi angajaţii de care au nevoie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-28Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
02 Feb 2020

asa este trebuie adusi emigranti din Afghanistan sunt cei mai calificati......la afacerea numita "vestele kamikaze KA-BOOOOOOoM".Si eventual niste violatori din NIGERIA,SUDAN,SOMALIA astia sunt cei mai buni la firmele hi-tech.toata porcaria cu migratia este o escrocherie politica de tip SOROS-MERKEL care a facut sa dispara sute de miliarde de euro din banii UE pe pseudo-refugiati care sunt de fapt TERORISTI AL-QAIDA
LAUDA SI PROSTIE
02 Feb 2020

Invatamantul ro" nu dispune de baza tehnologica moderna a secolului XXI-lea indiferent cat am vrea sa ne lăudam. Invatamantul ro" nu are acele minilaboratoare ale industriei moderne și nici profesori instruiți iar acolo unde totuși este industrie romano-francez, romano-german, romano-ungar profesori si ingineri nu își dau mana pentru o colaborare si dezvoltarea copiilor. Guvernele , Statul nu se implica și nici nu creeaza concurenta prin dezvoltarea a unei industrii noi românești. ( Restul este o apa de ploaie )
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz