2020-02-26 21:54

Cluburile morții în lume. O cronologie terifiantă de tragedii din care nu s-a învățat nimic

 |  21:32
Cluburile morții în lume. O cronologie terifiantă de tragedii din care nu s-a învățat nimic

În toată lumea au avut loc tragedii în cluburi, similare cu nenorocirea din București. Iată o cronologie a acestora din ultimii 75 de ani, așa cum a fost publicată de agenția de presă Associated Press în urma incidentului din Capitală.

Ianuarie 2013: peste 200 de persoane au pierit într-un incendiu izbucnit la clubul Kiss din oraşul Santa Maria, din sudul Braziliei. Potrivit anchetei, buretele cu care era antifonat tavanul a luat foc şi gazele toxice au ucis în scurt timp participanţii la o petrecere studenţească.

Decembrie 2009: 152 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit în clubul Khromaya Loshad din Perm, în Rusia. Și acolo a fost vorba despre un foc de artificii care a aprins tavanul cu decorațiuni din plastic, declanșând un incendiu devastator.

Ianuarie 2009: alte artificii, de data aceasta de Revelion, au declanşat un incendiu în clubul Santika din Bangkok, Thailanda. Bilanțul: 67 de persoane au murit, multe altele au fost rănite. O mare parte dintre victime au pierit strivite de mulțimea panicată, pe lângă arsuri grave și intoxicația cu fum.

Septembrie 2008: 44 de persoane au murit în flăcările care au cuprins clubul Wuwang (Regele Dansatorilor) din Shenzhen, China. Factorul declanșator: tot un foc de artificii care a aprins tavanul. Panica s-a instalat și s-au călcat în picioare.

Decembrie 2004: un bilanț îngrozitor, cu 194 de morți, s-a înregistrat în Buenos Aires, Argentina, în clubul Cromagnon Republic, umplut peste capacitate. Aceeași combinație criminală: foc de artificii și spumă de antifonare pe tavan. Proprietarul clubului, Omar Chaban, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru provocarea incendiului şi pentru mită. Alte persoane au primit pedepse mai mici.

Februarie 2003: concert în Statele Unite. Clubul Station Warwick, din Rhode Island, a luat foc tot de la artificiile care au aprins buretele inflamabil de pe pereții incintei. Rezultatul nenorocirii: 100 de persoane au murit, peste 200 au fost rănite.

decembrie 2000: un număr de 309 oameni au murit în incendiul care a mistuit o discotecă din centrul orașului Luoyang (China). Cauza: un accident de sudură.

Octombrie 1998: o mână criminală a provocat un incendiu într-o discotecă supraaglomerată din Goteborg, Suedia: 63 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi. Patru persoane au fost condamnate.

Martie 1996: clubul Ozone din Quezon City, Filipine, unde studenții sărbătoreau sfârșitul anului universitar, a luat foc: 162 de morți.

Martie 1990: un dezaxat, furios că l-a părăsit iubita, a stropit cu benzină singura ieșire de la Clubul Happy Land din cartierul Bronx, în New York. Incendiul a ucis 87 de persoane. Incendiatorul a blocat poarta metalică, făcând imposibilă ieșirea celor dinăuntru.

Decembrie 1983: salonul de dans Alcala, din Madrid, Spania, a luat foc provocând moartea a 78 de persoane şi rănirea a peste 20.

Mai 1977: o tragedie de proporții a avut loc la clubul Beverly Hills din Southgate, statul Kentucky (SUA). Incendiul de acolo a ucis 165 de persoane şi a rănit peste 200.

Noiembrie 1942: este data la care a avut loc cel mai grav incendiu dintr-un club din istoria SUA: 492 de persoane au murit la clubul Cocoanut Grove din Boston. În urma catastrofei au fost adoptate reglementări mai aspre privind funcționarea acestui fel de localuri, respectiv obligația de a avea sistem de stingere a incendiilor și asigurarea de ieșiri de urgență accesibile.

Aprilie 1940: au luat foc plantele decorative agățate pe tavanul clubului Rhythm Night din Natchez, în statul american Mississippi: 209 persoane au murit în incident. Ferestrele localului erau blocate pentru a împiedica intrarea celor fără bilet.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-01

In legatura cu acest articol...

Iadul din club Colectiv. Cum au murit 30 de tineri şi peste 150 au fost răniţi

Cauzele Catastrofei din Colectiv. Lanțul slăbiciunilor

Cele mai cutremurătoare accidente şi calamităţi din România modernă. Istoria dezastrelor

Solidaritate după tragedia de la clubul Colectiv

De la Ponta la Oprea. De la Oprea la Piedone

Condoleanţe din toată lumea. Presa internaţională a acoperit pe larg tragedia de la club Colectiv

Maeştrii scenariilor conspirative
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine