2020-05-25 09:16

Coaliţia aflată la putere în Ucraina se destramă! Zelenski, cale liberă pentru alegeri legislative anticipate

 |  13:34
Coaliţia aflată la putere în Ucraina se destramă! Zelenski, cale liberă pentru alegeri legislative anticipate

Coaliţia aflată la putere în Ucraina s-a destrămat vineri, după un divorţ între Frontul Popular şi partidul preşedintelui ucrainean în exerciţiu Petro Poroşenko, ceea ce urmează să-i permită preşedintelui-ales Volodimir Zelenski să dizolve Parlamentul şi să convoace alegeri legislative anticipate, relatează Reuters.

”Ne anunţăm retragerea din coalişie (...) şi hotărârea de a constitui o nouă coaliţie cu un nou program”, a anunţat în Parlament liderul Frontului Popular, Maxim Burbak.

Potrivit Constituţiei ucrainene, partidele au termen de o lună să formeze o coaliţie guvernamentală. Altfel, preşedintele are puterea să dizolve Parlamentul şi să convoavce alegeri, scrie news.ro.

Volodimir Zelenski, care urmează să depună jurământul ca preşedinte luni, a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile prezidenţiale, luna trecută, însă acest novice în politică nu este susţinut de o majoritate în Parlament.

Organizarea unor alegeri legislative anticipate în contextul în care cota popularităţii sale este încă mare nu-i displace deloc viitorului şef al statului.

Ultimele sondaje de opinie creditează partidul său, Servitorul Poporului - numele serialului de televiziune care l-a făcut celebru -, pe primul loc în intenţiile de vot, însă formaţiunea nu este creditată şi cu o majoritate absolută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-17Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
17 Mai 2019

acest PoRKo-SCARBOSENCO este un mafiot mana in mana cu gHITA si mafia COCOS-UDREA...sa se duca dracului
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine