2019-10-14 09:52

Coletul interceptat în Dubai «poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida»

 |  14:34
Coletul interceptat în Dubai «poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida»

Coletulinterceptat pe aeroportul din Dubai, provenind din Yemen, conţinea explozibilşi un sistem de detonare care "poartă amprenta organizaţiilor teroriste caal-Qaida", a anuţat sâmbătă poliţia din Dubai, într-un comunicat citat deAFP.

Ancheta privind coletele suspecte provenind din Yemen,identificate de echipa de căutare prin intermediul companiei americane detransport aerian FedEx, a arătat că (unul dintre aceste colete) era oimprimantă pentru calculator al cărei tuş conţinea produse explozibile",se arată în comunicat.

"Dispozitivula fost pregătit în mod profesionist şi dotat cu un circuit electric legat de ocartelă de telefon mobil, ascunsă în imprimantă", adaugă comunicatul.

"Manieraîn care a fost pregătit acest dispozitiv poartă caracteristici similare celorutilizate de grupările teroriste ca al-Qaida", potrivit textului.

Dispozitivula fost neutralizat, conform aceleiaşi surse.

Poliţiadin Dubai a indicat că a fost alertată privindprezenţa coletelor suspecte provenind din Yemen de reţeaua de schimbinternaţional care leagă diferite servicii de securitate din lume.

Citândexperţii, poliţia a precizat că explozibilul decoperit în imprimantă erapentrită (PETN) şi plumb, un produs exploziv puternic folosit la sistemele dedetonare.

"Datorităintervenţiei sale rapide, poliţia din Dubai adejucat o eventuală operaţiune teroristă în ţaracăreia îi era destinat coletul", a conchis comunicatul.

Potrivitpresei americane, pachetul descoperit în Dubaiconţinea telefoane mobile şi componente ce păreau "detonatoare şi uncronometru".

O alertă mondială afost declanşată vineri, după descoperirea unor pachete suspecte şi temerileprivind atentate în Statele Unite, cu alerte lansate la Dubai, în Europa şi înSUA.

Preşedintele StatelorUnite, Barack Obama, afirmase vineri că pachetul descoperit pe aeroportul EastMidlands, din Marea Britanie, într-un avion cu destinaţia Statele Unite, şi unal doilea descoperit la Dubai conţineau material explozibil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray