2019-10-23 15:50

Comisia electorală din Turcia a publicat lista partidelor autorizate să participe la alegerile anticipate din 24 iunie

 |  20:46
Comisia electorală din Turcia a publicat lista partidelor autorizate să participe la alegerile anticipate din 24 iunie

Comisia electorală din Turcia (YSK) a publicat duminică lista partidelor autorizate să participe la alegerile legislative şi prezidenţiale anticipate din 24 iunie, pe care se regăsesc 10 partide, între care se numără şi noua formaţiune Iyi Parti, considerată unul din principalii rivali ai preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite AFP.

Între cele zece partide se numără şi cele patru care sunt reprezentate în momentul de faţă în parlament, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, la putere), Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat, de opoziţie), Partidul Democrat Popular (HDP, prokurd) şi Partidul Acţiunii Naţionaliste (MHP, aliat cu AKP la aceste alegeri).

Iyi Parti, desprins în octombrie din MHP, este condus de Meral Aksener (61 de ani), care este până în prezent singura candidată desemnată de opoziţia din Turcia.

Potrivit unor analişti, Meral Aksener, fost ministru de interne în 1996-1997 şi o figură recunoscută a naţionalismului turc, este cel mai bine plasată pentru a-i face concurenţă preşedintelui Erdogan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray