2020-08-13 00:10

Comisia Europeană (CE) a lansat un infringement împotriva României deoarece cetăţenii nu sunt protejaţi de poluare

 |  13:57
Comisia Europeană (CE) a lansat un infringement împotriva României deoarece cetăţenii nu sunt protejaţi de poluare

Comisia Europeană (CE) a lansat, joi, un infringement împotriva României, pe motiv că aceasta nu îşi protejează cetăţenii de poluarea cu particule fine. CE a precizat că cetăţenii din unele zone din Bucureşti, Braşov şi Iaşi sunt expuşi aproape continuu unor niveluri nesănătoase de poluare.

"România nu îşi protejează cetăţenii de poluarea cu particule fine (PM10). Aceste particule fine provin din emisiile generate de industrie, trafic şi încălzirea locuinţelor şi pot cauza astm, afecţiuni cardiovasculare, cancer pulmonar şi deces prematur", se arată în comunicatul de presă al CE.

Comisia Europeană a precizat că, în conformitate cu legislaţia UE, statele membre au obligaţia de a limita expunerea cetăţenilor la particulele de acest tip. CE a mai menţionat că ultimele rapoarte din 2012 arată că "cetăţenii din anumite zone din Bucureşti, Braşov şi Iaşi au fost expuşi în mod aproape continuu unor niveluri nesănătoase de PM10 încă din 2007".

De asemenea, CE susţine că România nu a întreprins acţiunile necesare încă din 2007 pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor, motiv pentru care Comisia Europeană cere României să ia măsuri "rapide şi eficiente" pentru ca perioada de neconformitate să fie cât mai scurtă posibil.

Acţiunea lansată joi de CE, care din punct de vedere tehnic este un aviz motivat suplimentar (infringement), urmează unei scrisori de punere în întârziere suplimentare transmisă în februarie 2013.

CE a ţinut să precizeze că poate sesiza cazul Curţii de Justiţie a UE, dacă România nu acţionează în sensul solicitat de Bruxelles.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz