2020-07-13 08:06

Comisia Europeană cere României o nouă nominalizare pentru comisar european: ”Trebuie să GRĂBIM procesul”

 |  19:29
Comisia Europeană cere României o nouă nominalizare pentru comisar european: ”Trebuie să GRĂBIM procesul”

Ursula von der Leyen, presedintele-ales al Comisiei Europene, care nu a reusit inca sa-si definitiveze Cabinetul, dupa ce candidaturile primite din Romania, Ungaria si Franta au fost respinse, a declarat joi ca asteapta alte propuneri din partea acestor tari.

Astfel, in mod oficial si cat se poate de politicos, toate propunerile PSD pentru postul de comisar european, oricum ar fi fost invartite si repetate, au fost respinse de noua sefa a Comisiei Europene, care asteapta alte nominalizari si cat mai repede.

"Ne aflam in clipa de fata intr-un proces parlamentar democratic si transparent. Am propus 26 de candidati, dintre care au fost acceptati 23. Trei candidati nu au obtinut sprijinul majoritatii din diverse motive. Astfel, nominalizarile Ungariei, Romaniei si Frantei sunt in continuare deschise.

In aceasta dupa-amiaza m-am intalnit cu presedintii EPP, S&D si Renew Europe (cele trei mari grupuri din PE, ultimul fiind condus de Dacian Ciolos - n.red.) pentru a discuta situatia. De asemenea, m-am intalnit cu presedintele Parlamentului European.

Nu trebuie sa pierdem din vedere ce este in joc: urmatorii cinci ani vor fi decisivi pentru Europa, intr-un context global dificil. Europa trebuie sa gestioneze Brexit, probleme si conflicte comerciale in imediata sa vecinatate. De asemenea, trebuie sa infruntam provocari importante, cum ar fi schimbarile climatice, digitalizarea si fluxurile migratorii.

Cu atat de multe in joc, impreuna cu Parlamentul (european), trebuie sa grabim procesul (de formare a noii Comisii Europene - n.red.), astfel ca Europa sa poata actiona rapid. In acelasi timp, toti cei implicati in proces au nevoie de suficient timp la dispozitie pentru a aborda cu grija pasii urmatori. Acesta trebuie sa fie obiectivul comun", a transmis Ursula von der Leyen intr-un comunicat de presa.

Anuntul vine dupa ce candidatii din Romania, Ungaria si Franta au fost respinsi de comisiile de specialitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz