2019-10-23 16:50

Comisia Europeană dă în JUDECATĂ Polonia. Care sunt ACUZAȚIILE

 |  16:30
Comisia Europeană dă în JUDECATĂ Polonia. Care sunt ACUZAȚIILE

Comisia Europeană a anunţat luni că a sesizat Curtea Europeană de Justiţie privind cazul Poloniei. Guvernul polonez este acuzat că a subminat independenţa justiţiei prin schimbările aduse unei legi prin care se modifică vârsta de pensionare a judecătorilor Curţii Supreme, scrie News.ro.

„Comisia Europeană a decis să trimită Polonia în faţa Curţii Europene de Justiţie a UE ca urmare a încălcării principiului independenţei justiţiei prin noua lege poloneză privind Curtea Supremă şi cere Curţii de Justiţie să ia măsuri temporare până când va ajunge la un verdict în acest caz”, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Noua lege poloneză - promulgată în decembrie de preşedintele Andrzej Duda - pune capăt mandatelor a aproape jumătate dintre judecătorii Curţii, printre care preşedintele Malgorzata Gersdorf. Aceasta a denunţat o „lovitură de forţă” contra instituţiei sale.

Gersdorf a declarat că legea este neconstituţională şi că nu poate fi implementată. Criticii susţin că face parte dintr-un efort mai larg de a controla sistemul judiciar.

Măsura de astăzi face parte din procedura de infringement lansată de CE împotriva Poloniei, amintește Agerpres. Bruxellesul şi Varşovia se află în dispută de la sfârşitul lui 2015, din cauza îngrijorărilor că reformele adoptate atunci de Partidul Lege şi Justiţie (PiS, naţional-conservator) plasează sistemul judiciar sub o influenţă politică excesivă şi subminează valorile europene.

Printre altele, reforma reduce vârsta de pensionare a judecătorilor de la Curtea Supremă de la 70 la 65 de ani, o măsură care a forţat până acum retragerea a 21 de judecători. PiS susţine că prin această reformă curăţă instanţa de judecători corupţi, însă oponenţii îl acuză că încearcă astfel să îndepărteze vocile critice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-24Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Sep 2018

foarte bine...NEXT IS ROMANIA...aici serviciile secrete sunt vinovate de tot felul de activitati MAFIOTE inclusiv crime si asasinate cu tot felul de arme neconventionale.....vezi cazul SEBASTIAN GHITA si complicii din afacerile mafiote MICROSOFT si NOVOMATIC AUSTRIA care au practicat multiple asasinate folosind serviciile secrete pentru INTERESE DE AFACERI PERSONALE...adica definitia de dictionar a MAFIEI POLITICE si a TERORISMULUI INTERNATIONAL
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Sep 2018

sunt folosite ARME CU RADIATII GAMMA pentru a produce CANCER GALOPANT.....exact asa cum vedeti in link-ul de mai sus....si arme cu MiCROUNDE DE MARE FRECVENTA....daca auziti sunete de tipul tinnitus adica tiuit in urechi.se incadreaza la activitatea de TERORISM TERORISM TERORISM.................SRI SE OCUPA CU ACTIVITATI MAFIOTE SI TERORISTE.....SRI EGAL TERORISM INTERNATIONAL....pentru afacerile ILEGALE lui GHITA
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Sep 2018

oamenii sunt atacati cu ARME CU MICROUNDE SI RADIATII GAMMA pentru ca nustiuce KAKAT de SECURIST BORFAS gen GHITA sau DRAGNEA i-a pus pe lista neagra...adica exact definitia de dictionar a POLITIEI POLITICE dE TiP NEO-KGB si a TERORISMULUI INTERNATIONAL CONTROLAT DE POLITICIENII-MAFIOTI
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Sep 2018

REGIMUL MAFIOT DE LA BUCURESTi ESTE O MAFIE KOMINTERNISTA DE TIP NORD KOREEAN
ADEVARAT
24 Sep 2018

AICI AU C-AM MULTA DREPTATE SA FACA CURATENIE . IAR LA NOI STAU PINA MOARE SI PENSI SPECIALE
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Sep 2018

corect aveti dreptate am citit mesajele..SRI a devenit un fel de SRL afacere privata pe spinarea statului
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray