2020-08-10 19:23

Comisia Europeană: P. European pregăteşte validarea lui Jean-Claude Juncker

 |  23:01
Comisia Europeană: P. European pregăteşte validarea lui Jean-Claude Juncker

Desemnat preşedinte al Comisiei Europene, politicianul luxemburghez Jean-Claude Juncker va fi supus unui vot de validare din partea parlamentului UE. Dacă va trece de votul parlamentarilor europeni, el va trebui să alcătuiască viitoarea sa echipă.

Deputaţii europeni se vor reuni marţi la Strasbourg pentru a-l valida pe Jean Claude Juncker, fost prim-ministru creştin-democrat al Luxemburgului, ca preşedinte al Comisiei Europene. Acesta se bazează pe susţinerea Partidului Popular European, grupului socialist S&D şi a liberalilor din ALDE. „Blocul a votat pentru mine şi va vota şi pentru Juncker, poate nu toată lumea în fiecare dintre grupuri, dar o largă majoritate”, a spus socialistul Martin Schulz, ales pe 1 iulie ca preşedinte al Parlamentului European (PE) prin votul a 409 deputaţi.

Pentru a putea deveni şef la Comisia Europeană, Juncker are nevoie de susţinerea unei majorităţi absolute a parlamentarilor europeni (376 din cei 751 de deputaţi). Votul va fi unul secret. Dacă va fi validat, Jean-Claude Juncker va trebui să formeze o echipă care să poată întruni susţinerea PE. Potrivit Mediafax, politicianul din Luxemburg a precizat deja că doreşte ca statele UE să susţină candidaturi feminine pentru echipa sa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz