2020-04-09 04:42

Comisia Europeană: România trebuie să preia 4.646 de refugiaţi

 |  13:18
Comisia Europeană: România trebuie să preia 4.646 de refugiaţi

Comisia Europeană a anunţat, într-un comunicat de presă, că România ar urma să preia 4.646 de refugiaţi aflaţi în Italia, Grecia și Ungaria, potrivit schemei de redistribuire de urgență a refugiaților între statele membre ale UE.

Potrivit sursei citate, dintre cei 4.646 de refugiați ce ar urma să ajungă în România, 604 se află în Italia, 1951 în Grecia și 2091 în Ungaria.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, că România preferă cotele voluntare de imigranți, în locul celor obligatorii. Aurescu a susţinut că orice fel de propunere a Comisiei, de cifră care ar putea fi avansată, este supusă procesului de analiză internă interinstituțională.

"Vom vedea elementele pe care președintele Comisiei le va prezenta. Poziția pe care atât primul-ministru, cât și președintele României au exprimat-o este de a prefera un sistem cu cote voluntare și nu obligatorii. Orice fel de propunere a Comisiei, de cifră care ar putea fi avansată este supusă procesului de analiză internă interinstituțională și negocierii între statele membre", a precizat ministrul Bogdan Aurescu, după ce a participat la Biroul permanent al Camerei Deputaților. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-09

In legatura cu acest articol...

Liviu Dragnea: România trebuie să susțină cote voluntare de imigranţi

Bogdan Aurescu: România preferă cotele voluntare de imigranți

Bogdan Aurescu: Problema migrației, sensibilă. Aderarea României la spațiul Schengen ar întări granițele
Parerea ta...

ISTORIC
09 Sep 2015

Aurescule dute si fa curatenie acolo cu ei . La matura cu tine . Nu esti patriot . Singuri Castelani care mai apara Europa tradatoare , sint Unguri cu ORBAN realistul patriot . Cite droguri au fiecare in buzunare ? De ce nu vrea sa se legitimeze ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine