2020-02-18 20:22

Compania aeriană italiană Alitalia anulează 142 de zboruri

 |  07:58
Compania aeriană italiană Alitalia anulează 142 de zboruri

Compania aeriană italiană Alitalia a decis anularea a 142 dintre zborurile sale de marți din cauza intrării în grevă a unei părți din personalul său, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, directorul general al companiei aeriene, Cramer Ball cataloghează această grevă ca fiind "inexplicabilă și nedreaptă".

Acesta susţine că greva ar fi legată de suprimarea recentă a unui "privilegiu pentru piloți și alți membri ai personalului" care le permitea "să călătorească gratuit în diferite părți ale Italiei pentru a se duce spre bazele lor din Roma și Milano sau a le părăsi".

Sindicatul Fit-Cisl a anunţat, la rândul său, că este "un atac la adresa drepturilor lucrătorilor". Potrivit sursei citate, personalul Alitalia "demonstrase întotdeauna o mare responsabilitate și un înalt profesionalism, în special în momentele cele mai dificile".

"Greva, prima după numeroși ani, are motive legate de condițiile de viață și de muncă ale personalului care suferă decizii nediscutate niciodată dinainte", a precizat secretarul general al acestui sindicat, Nino Cortorillo.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine