2020-07-09 14:38

Consiliul Europei cere explicaţii Ungariei

 |  21:48
Consiliul Europei cere explicaţii Ungariei

Consiliul Europei a anunţat marţi că îi va solicita premierului ungar Viktor Orban explicaţii cu privire la noua legislaţie adoptată de Ungaria pentru a limita fluxul de migranţi, transmite AFP.

Secretarul general al Consiliului European s-a declarat în special ''preocupat'' de reformele ce permit guvernului de la Budapesta să declare stare de urgenţă din cauza imigraţiei masive, scrie stiripesurse.ro.

''Intenţionez să îi scriu premierului Orban pentru a cere versiunea finală a textelor de lege adoptate în contextul crizei migraţiei'', pentru a verifica dacă aceste dispoziţii sunt compatibile cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, a anunţat într-un comunicat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjoern Jagland.

''Voi cere garanţii ca, în cazul declarării 'stării de criză', Ungaria să rămână ataşată respectării obligaţiilor care îi revin în virtutea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului'', a adăugat Jagland.

Ungaria a adoptat noi măsuri pentru a limita fluxul de migranţi, închizând marţi întreaga sa frontieră cu Serbia. Conform noii legislaţii intrate în vigoare marţi, la ora 00.00, orice trecere a gardului de sârmă ghimpată ridicat de-a lungul celor 175 de kilometri ai frontierei cu Serbia este pasibilă de pedepse de 3 ani de închisoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-15Parerea ta...

HAZNAUA COMUNA
16 Sep 2015

DOMNILOR INTELEPTI AI NATIUNILOR BOLNAVE SI DESTRABALATE ; ACELASI MODEL DE GARD , A CONSTRUIT DANEMARCA LA GRANITA CU GERMANIA . SI NU A-TI LUAT FOC ATUNCI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz