2020-04-05 10:58

Consiliul NATO se reunește DE URGENȚĂ la cererea Turciei

 |  10:13
Consiliul NATO se reunește DE URGENȚĂ la cererea Turciei

Ambasadori ai statelor membre ale NATO se vor reuni vineri, la cererea Turciei, a anunţat secretarul general Jens Stoltenberg, după ce 33 de soldaţi turci au fost ucişi joi într-un atac aerian sirian în regiunea Idlib, transmite Reuters.

Astăzi, Consiliul NATO se reuneşte la cererea Turciei pentru consultări în baza Articolului 4 al Tratatului fondator de la Washington al NATO, cu privire la situaţia din Siria', a transmis Stoltenberg pe Twitter.

Conform Articolului 4 din Tratat, orice stat aliat poate solicita ţinerea de consultări în situaţia în care consideră că îi sunt ameninţate integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea.

Jens Stoltenberg a avut joi seară o discuţie telefonică cu ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu.

Secretarul general al NATO a condamnat 'loviturile aeriene oarbe ale regimului sirian şi aliatului său rus' în provincia siriană Idlib şi a lansat un apel la 'detensionare', după moartea a cel puţin 33 de militari turci în bombardamente atribuite de Ankara Damascului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-28Parerea ta...

ISTORIC
28 Feb 2020

1000 de ani , au trait numai din banditizm , teroare si biruri
COMISARUL PARAIPAN
28 Feb 2020

parca turcii erau prieteni cu Rusia au cumparat rachete de la ei?acum s-a stricat marea tovarasie de la Stambul?probabil ca nu sunt bune rachetele rateaza tintele.E si asta o tactica sa vinzi marfa expirata la "pretini" de ocazie,exact cum au facut grecii cu calul troian.Chiar ma miram cat mai dureaza "luna de miere" intre sultan si Ras-putin...de obicei nu exista loc pentru doi sefi in acelasi scaun unul trebuie sa dispara
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine