2020-02-22 09:40

Consiliul UE confirmă OFICIAL numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european

 |  13:55
Consiliul UE confirmă OFICIAL numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european

Consiliul Uniunii Europene a oficializat luni numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al Parchetului European (EPPO). Numirea mai trebuie acum confirmată doar de Parlamentul European.

„Procurorul șef european va organiza activitatea Biroului Procurorului Public European (EPPO) și reprezintă Biroul în contactele cu alte instituții UE, țări membre și state terțe. Kovesi va fi asistată de doi adjuncți și va prezida colegiul procurorilor, care vor avea sarcina să definească strategia și regulile interne și vor asigura coerența în și între cazuri", se arată în comunicatul Consiliului European.

"Prioritatea Consiliului este ca EPPO să fie operațional până în noiembrie 2020. În această privință, devenea urgentă numirea procurorului șef european. Dna Kövesi, primul titular al acestui post, va avea ca sarcină construirea EPPO de la zero. Treaba sa în cursul celor 7 ani de mandat va fi în special construirea structurii administrative și operaționale și stabilirea bunelor relații de colaborare cu autoritățile judiciare naționale. Consiliul va continua să monitorizeze evoluția pentru a se asigura că vom avea un Parchet eficient care va deveni piatra unghiulară în lupta noastră împotriva fraudei și corupției cu fondurile europene", a declarat ministrul finlandez al justiţiei, Anna-Maja Henriksson, în calitate de preşedinte al Consiliului UE.

Biroul Procurorului Public European (EPPO), care se aşteaptă să fie operaţional la sfârşitul anului 2020, va fi o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracţiunilor se va putea extinde în viitor pentru a include, de exemplu, faptele de terorism, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-14Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
15 Oct 2019

urmeaza sa dati socoteala porcilor si curelor care ati furat cu nesimtire
ANCA TUDOR
15 Oct 2019

Poate asa, vom apuca ziua in care sa ii vedem pe numerosii domni si doamne, cu varii functii in ministere, institutii publice, organizatii tip asociatia romana a apei, din ultimii multi ani post decembrie 19898, in "costumul" adecvat actelor semnate prin care au gestionat fondurile europene (Fonduri despre care romanul,in general, crede ca acolo NU SUNT SI BANII LUI). Dupa cum o stim pe d-na Procuror Sef, actiunile , sper, nu vor merge in pas de melc, ci in pasul alert ce se impune, data fiind situatia dezastruoasa in numeroase cazuri, de gestionare, in Romania, a fondurilor europene. Succes si timpul sa aibe rabdare si cu noi ce inca mai credem ca se poate face dreptate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine