2020-02-18 02:07

Coreea de Nord a DISTRUS poligonul de teste ATOMICE de la Punggye-ri

 |  16:02
Coreea de Nord a DISTRUS poligonul de teste ATOMICE de la Punggye-ri

Coreea de Nord a efectuat joi ceea ce prezintă drept distrugerea instalaţiei sale de testare nucleară Punggye-ri, declanşând o serie de explozii, în decurs de mai multe ore, în prezenţa unor jurnalişti străini, transmite The Associated Press.

Singurul poligon de teste nucleare din Coreea de Nord, aflat la Punggye-ri, în zona de miazănoapte a ţării, a fost distrus joi de autorităţile de la Phenian, în prezenţa mai multor jurnalişti străini, informează presa internaţională.

Detonările au avut loc înaintea unui summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, programat pe 12 iunie la Singapore, asupra căruia pluteşte o incertitudine.

Phenianul şi-a anunţat planul de a-şi distruge ”în întregime” instalaţia de la Punggye-ri, în nord-estul ţării, iar câţiva jurnalişti străini au fost invitaţi să observe operaţiunea.

Corespondentul Tom Cheshire de la Sky News a declarat că a observat o explozie uriaşă.

"A fost o explozie uriaşă, o puteam simţi. Praful venea spre tine, căldura venea spre tine. A fost un zgomot extrem de tare", a relatat jurnalistul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine