2020-07-02 19:53

Coreea de Nord avertizează, după ultimele mișcări ale SUA: urmează un nou război rece

 |  09:00
Coreea de Nord avertizează, după ultimele mișcări ale SUA: urmează un nou război rece

Un reprezentant al regimului de la Phenian a declarat joi că o serie de acțiune militare efectuate de SUA, inclusiv testul cu o rachetă cu rază medie de acțiune și planurile de a disloca avioane F-35 și echipamente ofensive în zona Peninsulei Coreea, ar putea "declanșa un nou război rece".

Coreea de Nord își menține neschimbată intenția de a rezolva toate problemele prin dialog și negocieri, a declarat reprezentantul Ministerului de Externe de la Phenian, adăugând că "dialogul însoțit de amenințări militare nu ne interesează", transmite publicația The Guardian, citând agenția nord-coreeană de știri KCNA, informează Mediafax.

"Mișcări militare periculoase și neobișnuite se observă la orizont, ceea ce ar declanșa un nou război rece în Peninsula Coreeană și în regiune", a subliniat oficialul nord-coreean.

Departamentul american al Apărării a anunţat luni efectuarea unui test cu o rachetă ofensivă asemănătoare cu cele utilizate în sistemul antibalistic din România, în contextul retragerii SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF). Testul a fost efectuat duminică (luni dimineaţă, ora României) în zona Insulei San Nicolas (California), situată în Oceanul Pacific. Racheta a atins ţinta stabilită, aflată la distanţa de peste 500 de kilometri, a anunţat Pentagonul.

Testul nu ar fi putut fi efectuat dacă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) ar fi fost în vigoare, dar preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acordul care interzicea sistemele balistice terestre cu raze cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri. Ca reacţie la decizia SUA, Rusia a hotărât, la rândul său, retragerea din Tratatul INF.

Rusia şi China au condamnat vehement testul cu rachetă efectuat de Pentagon, acuzând Administraţia Donald Trump de amplificarea tensiunilor în scopul dominaţiei militare pe plan global.

În ultima lună, Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acțiuni, invocând necesitatea de a-și consolida propria securitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-22Parerea ta...

RăZBOIUL DIALOGULUI
22 Aug 2019

Coreea de Nord se angajează să rezolve litigiile prin dialog și negociere. Un dialog care este însoțit de amenințări militare „nu este în interesul nostru”.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz