2019-10-15 07:03

Coreea de Nord confirmă summit-ul dintre Putin şi Kim Jong-un

 |  10:32
Coreea de Nord confirmă summit-ul dintre Putin şi Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va vizita Rusia pentru un summit cu preşedintele rus Vladimir Putin, a informat presa de stat de la Phenian, scrie Reuters.

Kim caută prin această vizită să îşi mărească susţinerea străină pentru planurile sale de dezvoltare economică, în urma eşecului celui de-al doilea summit cu preşedintele american Donald Trump din februarie de la Hanoi.

Agenţia de stat KCNA a informat că această vizită va avea loc „în curând” însă nu a oferit alte detalii.

Putin şi Kim se vor întâlni până la sfârşitul lui aprilie, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Principalul consilier al lui Kim Jong-un, Kim Chang Son, a fost văzut în Vladivostok duminică, conform agenţiei sud-coreene Yonhap, ducând astfel la speculaţii că summit-ul ar putea avea loc în acest oraş pe 24 sau 25 aprilie.

NK News, o grupare care urmăreşte Coreea de Nord, a publicat fotografii pe site-ul său cu pregătirile care au loc la Vladivostok în acest sens la Universitatea Federală din Estul Îndepărtat iar muncitorii pot fi văzuţi cum plasează steagurile Coreei de Nord şi ale Rusiei.

După eşecul summit-ului de la Hanoi, Kim cel mai probabil doreşte să arate că încă este căutat de liderii internaţionali şi că are la dispoziţie mai multe opţiuni, a afirmat Artyom Lukin, profesor la universitatea din Vladivostok.

„Kim nu vrea să pară prea dependent de Washington, Beijing sau Seul. În ceea ce priveşte Rusia, summit-ul Putin-Kim va reafirma statutul Moscovei de actor important în peninsula coreeană. Această întâlnire este importantă pentru prestigiul internaţional al Rusiei”, a precizat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Până şi Putin ne compătimeşte Au trecut aproape 30 de ani de la „aplicaţia” din decembrie 1989, iar cei care s-au perindat la conducerea ţării, indiferent de culoare politică, au fost nişte piloţi orbi, aşa cum spunea în 1937 Mircea Eliade despre conducătorii de la aceea vreme
10 Oct 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray