2019-07-22 23:31

Coreea de Nord şi China, DISCUŢII despre dezarmarea NUCLEARĂ şi „pacea adevărată”

 |  13:09
Coreea de Nord şi China, DISCUŢII despre dezarmarea NUCLEARĂ şi „pacea adevărată”

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele Chinei, Xi Jinping, au căzut de acord în privinţa mai multor probleme discutate în timpul summit-ului de la Beijing, printre care şi dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, conform presei de stat din Coreea de Nord, scrie Reuters.

Kim şi Xi au analizat întâlnirea istorică dintre Kim şi preşedintele american Donald Trump de săptămâna trecută şi au schimbat păreri privind felul în care s-ar putea rezolva problema dezarmării nucleare.

Liderul nord-coreean a promis, de asemenea, să coopereze cu oficialii chinezi pentru a se ajunge „o pace adevărată” în procesul de a „crea un nou viitor” în peninsula coreeană.

Vizita de două zile a lui Kim la Beijing se va încheia miercuri după-amiază, conform presei de stat din China şi Coreea de Nord. Evenimentul vine după ce Kim şi-a reafirmat angajamentul de a acţiona pentru dezarmarea nucleară completă a peninsulei coreene, în timpul summit-ului cu Trump.

Aceasta este a treia vizită a lui Kim în China în acest an. Xi l-a lăudat pe liderul nord-coreean pentru „deznodământul pozitiv” al summit-ului cu Trump.

Trump a surprins oficialii din Coreea de Sud şi SUA după ce a anunţat că va încheia exerciţiile militare comune „provocatoare” ale celor două ţări.

SUA şi Coreea de Sud au anunţat marţi că au căzut de acord să suspende exerciţiile militare comune care urmau să aibă loc în august.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-20Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Iun 2018

bravo China.....au calmat situatia//este si in interesul lor sa fie pace si colaborare economica intre Asia si USA,nimeni nu-si doreste conflicte si dictatori cu arme nucleare mai ales in timpurile de acum//nici Trump nu doreste conflicte dar a avut totusi curajul sa rezolve problema koreeana care nu a fost deloc simpla,si era nerezolvata de peste 50de ani
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray