2020-04-10 00:30

Coronavirus. Economia franceză, puternic afectată de scăderea numărului de turiști

 |  09:19
Coronavirus. Economia franceză, puternic afectată de scăderea numărului de turiști

Epidemia de coronavirus afectează puternic sectorul turismului în Franța, acest lucru având un impact major asupra economiei țării, potrivit ministrului francez de Finanţe, Bruno Le Maire, acest lucru citat de CNBC.

”Avem mai puţini turişti în Franţa, cu 30%-40% mai puţini decât ne aşteptam”, a declarat duminică Le Maire, participant la reuniunea miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din statele membre ale organizaţiei G20, care a avut weekendul trecut la Riad, în Arabia Saudită.

”Aceasta este, desigur, un impact important pentru economia franceză”, a spus ministrul.

Infecţia cu noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului 2019 în oraşul chinez Wuham, iat boala a omorât de atunci aproape 2.500 de oameni în China.

Pe fondul interdicţiilor de călătorie şi a amânărilor, cererea pentru călătoriile aeriene a scăzut, ceea ce a dus la anularea a peste 200.000 de zboruri.

Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume, Potrivit Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene, 89,4 milioane de vizitatori au călătorit în Franţa în 2018, iar turismul reprezintă aproape 8% din PIB-ul ţării.

Aproximativ 2,7 milioane de turişti chinezi vizitează anual Franţa, a spus Le Maire, adăugând că acest lucru nu se va întâmpla şi în 2020.

Franţa a raportat 12 cazuri de infectare cu coronavirus confirmate şi un deces, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii publicat pe 22 februarie.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine