2020-04-05 23:19

Marinari români aflaţi în China, REPATRIAŢI de teama CORONAVIRUSULUI

 |  11:58
Marinari români aflaţi în China, REPATRIAŢI de teama CORONAVIRUSULUI

Trei marinari români aflaţi în China au fost repatriaţi, urmând să ajungă acasă, iar un altul urmează să fie repatriat în curând, în contextul haosului generalizat produs de noul coronavirus în această ţară, anunţă sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN).Alţi peste 40 de marinari români se află pe nave, în diverse şantiere din China.

"Primii trei navigatori români au fost repatriaţi şi vor ajunge acasă zilele acestea. Un altul va fi repatriat în curând. Pe nave în diverse şantiere din China se află peste 40 de navigatori români. O situaţie exactă ar trebui să aibă Autoritatea Navală Română dacă a întreprins demersuri către agenţiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul şi locaţia din China în care se află navigatorii români, aşa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat. Situaţia în China se află sub control deocamdată, după cum raportează autorităţile. Se recomandă evitarea aeroporturilor din această ţară”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor. 

SLN recomandă navigatorilor români aflaţi pe nave care se îndreaptă către porturile chinezeşti pentru operare să ia măsurile de protecţie adecvată şi să rămână la bord până când nava ajunge într-un port sigur din punctul de vedere al riscurilor de îmbolnăvire, potrivit News.ro.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a precizat că Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României din Beijing anunţă că deocamdată nu sunt restricţii la repatrieri decât din regiunea Hubei şi că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă închiderea graniţelor Chinei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine