2020-07-14 07:02

Coronavirusul a ajuns și în triburile din pădurea amazoniană

 |  10:00
Coronavirusul a ajuns și în triburile din pădurea amazoniană

O femeie indigenă dintr-un sat aflat în pădurea tropicală amazoniană a fost infectată cu noul coronavirus, acesta fiind primul caz raportat în rândul celor peste 300 de triburi din Brazilia, a anunţat miercuri serviciul pentru sănătatea indigenilor din cadrul Ministerului brazilian al Sănătăţii, Sesai, transmite Reuters, potrivit News.ro

Femeia, în vârstă de 20 de ani, din tribul Kokama, a fost testată pozitiv cu coronavirus. Aceasta se află în districtul Santo Antonio do Içá, în apropiere de graniţa cu Colombia, la circa 880 km în amonte pe fluviul Amazon faţă de capitala statului, Manaus, a anunţat Sesai.

Patru cazuri de coronavirus au fost confirmate în acelaşi district, între acestea cel al unui medic brazilian testat pozitiv în urmă cu o săptămână. Cazul medicului a provocat îngrijorarea că epidemia s-ar putea răspândi în comunităţile izolate şi vulnerabile de indigeni, cu efecte devastatoare.

Potrivit Sesai, femeia este lucrător medical şi a intrat în contact cu medicul. Aceasta este singura persoană testată pozitiv cu coronavirus în rândul a 15 lucrători medicali şi 12 pacienţi care au fost testaţi după ce medicul a fost diagnosticat ca purtător al virusului.

Medicul revenise dintr-o vacanţă petrecută în sudul Braziliei, pentru a lucra cu Tikunas, unul dintre cele mai mari triburi din regiunea Amazonului, peste 30.000 de oameni trăind în regiunea superioară a fluviului, în apropiere de graniţele cu Columbia şi Peru.

Femeia infectată nu a dezvoltat simptome de COVID-19 şi a fost izolată cu familia ei, a precizat Sesai.

Experţi în domeniul sănătăţii au avertizat că răspândirea virusului ar putea fi letală pentru cei 850.000 de indigeni din Brazilia, care au mai fost decimaţi de-a lungul secolelor de boli aduse de europeni, de la pojar şi malarie la gripă.

Potrivit experţilor, modul de viaţă al indigenilor, în colibe comune mari, măreşte riscul de contagiune dacă un singur membru contractează virusul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz