2020-04-10 00:22

Coronavirusul a generat ceva NOU: Ce este hamsterkauf

 |  00:34
Coronavirusul a generat ceva NOU: Ce este hamsterkauf

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii cu rafturi goale în magazinele din Germania, imaginile fiind însoțite de hashtag-ul hamsterkauf.

În 10 din cele 16 landuri germane au fost raportate cazuri de infectare cu coronavirus, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la aproximativ 157, potrivit datelor Institutului Robert Koch. Cea mai afectată regiune este Renania de Nord-Westfalia. După cum notează analiștii, coronavirusul a generat multe, printre care și un nou cuvânt. Ca urmare a răspândirii noului virus a apărut un fenomen, care a fost numit  "hamsterkauf", conform dw.com. Germanii, ca și mulți alții (inclusiv românii) au golit rafturile magazinelor de teama coronavirusului. Fenomenul este cunoscut la ei sub numele de “hamsterkauf” și face referire la obiceiul rozătoarelor de a-și face provizii și de a-și umple obrajii cu mâncare.

Momentul perfect…

După confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul virus, pe rețelele de socializare din Germania și nu numai au apărut mai multe fotografii cu rafturi goale în magazine, imaginile fiind însoțite #hamsterkauf. Supermarketurile au confirmat, la rândul lor, că au înregistrat cereri mai mari pentru alimente neperisabile, precum și hârtie igienică, produse sanitare și dezinfectant. “Now is the perfect time to learn one of the great words in the German language: #Hamsterkauf”, au scris unii dintre internauți pe Twitter, referindu-se la noua “modă“ germană. O serie de publicații în limba engleză au menționat în mod explicit acest cuvânt și l-au explicat, “deoarece pare să le placă destul de mult”, potrivit analiștilor.

Listă cu alimente neperisabile

De exemplu, într-un buletin informativ zilnic numit Morning Brew, care acoperă cele mai recente știri, de la Wall Street până la Silicon Valley și nu numai, lui hamsterkauf i s-a dedicat o secțiune specială. Quartz, un ghid online pentru noua economie globală, a menționat că “un hamsterkauf standard implică achiziționarea de conserve, paste, apă minerală, dezinfectanți și hârtie igienică”.

Potrivit publicației Welt, autoritățile germane nu au considerat, încă, necesar să le recomande cetățenilor să facă pregătiri speciale împotriva epidemiei cu COVID-19, însă există o listă cu alimente neperisabile pe care oamenii ar trebui să le aibă în casă, în caz de urgențe. Lista a fost actualizată în 2016, pentru prima dată în aproape 70 de ani, ulterior fiind revizuită și pe 28 februarie 2020. Mulți politicieni au criticat această măsură, atrăgând atenția că poate induce panică în rândurile cetățenilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine