2020-02-28 18:09

Cotele pentru imigranți au fost amânate: Consiliul JAI a lăsat Germania cu ochii în soare

 |  21:51
Cotele pentru imigranți au fost amânate: Consiliul JAI a lăsat Germania cu ochii în soare

Uniunea Europeană a eșuat în tentativa de a redistribui 160.000 de imigranți ilegali în statele membre. Mai multe țări din Europa Centrală și de Est, printre care și România, s-au opus inițiativei europene susținute de Germania și Franța. Clarificarea va fi făcută în luna octombrie, urmând ca până atunci să fie aplicate măsuri care să permită restabilirea controlului asupra granițelor UE. Nemulțumirea Germaniei rămâne pe moment.

Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) nu a putut aproba schimbările dorite de Germania și celelalte state din Uniunea Europeană (UE). Oficialii europeni au căzut de acord doar în privința repartizării a 40.000 de imigranți ilegali, nereușind să aprobe planul Comisiei Europene (CE) de a redistribui la nivelul UE aproximativ 120.000 de refugiați. Ungaria, Cehia, Slovacia, România, Polonia și Letonia ar fi statele care, potrivit surselor europene, s-ar fi opus cotelor înaintate de CE. O decizie finală în acest sens va fi luată în luna octombrie.

Până atunci, UE a mai hotărât înființarea unor centre speciale în Grecia care să permită amprentarea, identificarea și înregistrarea imigranților ilegali. Persoanele care nu se califică pentru azil vor fi expulzate, relatează Mediafax. De asemenea, Consiliul JAI a aprobat folosirea operațiunii navale EU NAVFOR MED pentru capturarea vaselor folosite de traficanții de persoane din jurul Mării Mediterane.

Berlinul protestează

Autoritățile de la Berlin, nemulțumite de rezultatul discuțiilor din cadrul JAI, și-au arătat disponibilitatea pentru instituirea unor sancțiuni economice la adresa statelor din Uniunea Europeană care au rămas ostile ideii cotelor. „Cred că trebuie să ne gândim la mijloace de presiune. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a sugerat - iar eu consider că are dreptate - că trebuie să punem problema primirii de către ţările care se opun cotelor a mai puţine fonduri prin programele structurale europene”, a explicat ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Mazeire.

Și Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei, a criticat Uniunea Europeană pentru incapacitatea de a ajunge la un consens în privința cotelor de refugiați. „Europa s-a făcut încă o dată de rușine”, a tunat oficialul german într-o conferință de presă. Totuși, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a negat însă interpretarea oferită de vicecancelarul Sigmar Gabriel. Oficialul european a explicat că „nu este adepta pedepsei, ci a încurajării”.

Reuniune a Uniunii Europene

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a solicitat, împreună, cu omologul său austriac, Werner Faymann, convocarea unui summit al Uniunii Europene pentru găsirea unor soluții la criza imigranților ilegali din Europa. Potrivit Agerpres, șeful Guvernului de la Berlin a explicat că Germania, Austria și Suedia nu mai pot gestiona singurele criza refugiaților.

Date Frontex

Agenția pentru managementul cooperării operaționale la frontierele externe ale UE (Frontex) a dezvăluit că 500.000 de imigranți ilegali au ajuns în Uniunea Europeană în numai primele opt luni ale anului. Numărul este aproape dublu față de cei 280.000 înregistrați în tot anul precedent. Oficialii Frontext au precizat totodată că luna august a înregistrat doborârea celui de-al cincilea record lunar consecutiv.

În aceste condiții, Fabrice Leggeri, directorul agenției, a cerut autorităților din Grecia să suplimenteze de urgență personalul care înregistrează imigranții care ajung în insulele Lesbos și Kos, deosebit de aglomerate. Frontex a atras atenția și asupra implicării  unor „Traficanți din ce în ce mai agresivi și mai cruzi (…) ignoră agravarea condițiilor meteorologice și forțează oamenii să se urce la bordul bărcilor pneumatice supraîncărcate”.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-15Parerea ta...

CONSTIINTA STRICATA
15 Sep 2015

Bai Nemtalailor , puneti o garnitura de tren 50 vagoane , sau aeriene si ii pupati pe dinti la Berlin . faceti pe grozavi ci tiparnita EURO , santajind toata Europa . Mai faceti si casatori normale , pentru a face copii . Decit paraziti de GAY si Lesbiene , spurcati cu acte , date de voi destepti .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine