2020-08-05 14:20

Crimeea: Ofiţer ucrainean de marină ucis de un militar rus

 |  12:11
Crimeea: Ofiţer ucrainean de marină ucis de un militar rus

Un ofițer de marină ucrainean în Crimeea a fost ucis duminică de un militar rus, acesta fiind unul din cele câteva decese raportate de când Rusia a preluat controlul peninsulei, relatează Interfax-Ukraina și Reuters.

Informația a fost confirmată de către Ministerul ucrainean al Apărării. “Noi confirmăm moartea unui ofițer ucrainean în localitatea Novofedorovka”, în estul Crimeii, potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării de la Kiev, care nu a oferit mai multe detalii, transmite Agerpres.

În același timp, expertul Dmitri Timciuk, șeful Centrului de studii politice și militare din Kiev, scrie pe pagina sa de Facebook că “duminică, în jurul orei 23:45, cu două focuri de la mică distanță, sergentul Zaițev E.S. l-a împușcat în camera sa dintr-un cămin /pentru militari/ pe maiorul K.din unitatea nr.1100, care se pregătea de evacuarea pe continent”.

Acesta mai scrie în postarea sa că un alt ofițer ucrainean, căpitanul A.Ermolenko, care se afla în aceeași cameră, a fost bătut și luat în custodia trupelor ruse.

Conform informațiilor expertului citat, corpul neînsuflețit al ofițerului ucis a fost luat de asemenea de forțele ruse.

Moartea ofițerului ucrainean a fost confirmată și de șeful Centrului pentru mass-media al Ministerului Apărării Ucrainei pentru Crimeea, Vladislav Selezniov. Acesta spune că, duminică seara, în urma unui conflict între ofițeri ucraineni și militari ruși a fost ucis cu o pușcă automată maiorul ucrainean Stanislav Karacevski. Crima a avut loc la etajul cinci al unui cămin unde era dislocat personalul bazei aeriene ucrainene Saksk.

Celălalt militar ucrainean, căpitanul Artiom Iarmolenko se află în custodia Departamentului rus de anchetă din Sevastopol. Ambii ofițeri ucraineni au câte doi copii minori și urmau să plece din peninsulă la 9 aprilie. În momentul altercației, ofițerii ucraineni nu aveau arme asupra lor, mai precizează responsabilul Ministerului ucrainean al Apărării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz