2020-02-28 20:29

Criptomoneda Facebook provoacă îngrijorări în SUA. Zuckerberg duce muncă de convingere cu congresmenii americani

 |  10:02
Criptomoneda Facebook provoacă îngrijorări în SUA. Zuckerberg duce muncă de convingere cu congresmenii americani

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, are de dus o muncă de convingere dificilă cu congresmenii americani, pentru a-i convinge că Libra, criptomoneda Facebook, este un proiect viabil care va aduce nenumărate beneficii, precum reducerea costurilor plăților electronice și sprijinirea oamenilor pentru a participa direc la sistemul financiar internațional, transmite Reuters.

Zuckerberg a venit în faţa Comisiei pentru servicii financiare din Camera Reprezentanţilor îmbrăcat în costum şi cravată şi a afirmat că Facebook nu va susţine nicio măsură a Libra Association, care reuneşte 21 de membri, între care firme de investiţii şi organizaţii non-profit, de lansare a criptomonedei până când nu va răspunde mulţumitor tuturor îngrijorărilor exprimate de autorităţile de reglementare.

Reprezentanta Maxine Waters, preşedinta democrată a comisiei, a cerut anterior ca proiectul Libra să oprească lansarea monedei care este programată pentru 2020 şi a redactat un proiect de lege prevede interzicerea implicării companiilor de tehnologie în sectorul serviciilor financiare.

Autorităţi de reglementare din întrega lume sunt îngrijorate că moneda digitală Libra ar putea fi folosită pentru spălarea de bani şi finanţarea terorismului.

Waters l-a întrebat pe Zuckerberg despre paşii Facebook în vederea combaterii dezinformării şi a descurajării participării alegătorilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020. Luni, compania a anunţat că a exclus de pe platforma sa o reţea de conturi ruseşti care aveau ca ţintă alegători americani înscrişi pe Instagram.

”Ar fi în beneficiul tuturor dacă Facebook s-ar concentra pe remedierea nenumăratelor deficienţe şi eşecuri existente, înainte de a continua proiectul Libra”, i-a spus Waters lui Zuckerberg.

Mai multe companii de servicii financiare care erau înscrise în Libra Association s-au retras, între acestea aflându-se Mastercard, Visa, PayPal şi eBay.

Şeful Facebook a fost audiat în Congres în aprilie 2018, timp de 10 ore, pe parcursul a două zile, în legătură cu accesul incorect al firmei de consultanţă politică Cambridge Analytica la datele clienţilor Facebook, în legătură cu alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Scandalul a lezat reputaţia Facebook la Washington şi a provocat îngrijorare în rândul congresmanilor că operatorul reţelei de socializare nu  poate lansa în siguranţă o monedă digitală adresată celor 2,4 miliarde de utilizatori.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-24



Parerea ta...

HOTULUI DE HOT II E FRICA
24 Oct 2019

Normal ca le e frica. Le e frica ca va face exact ce fac ei. Isi trage omu banu lui peste care va fi sef. Si fraierii vor folosi. Asa cum este marele sistem financiar international.
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine